torstai 13. toukokuuta 2010

Lämmin ja aurinkoinen

päivä mittari näyttää + 21,4 astetta varjossa.Minulla on ollut jo toistaviikkoa orvokit kuistin reunalla ja alkavat olla täydessä kukassa,nämä on kuvattu heti istutuksen jälkeen jotrnka ei ole monta kukkaa mutta näkee kuitenkin minkävärisiä ovat.On nimittäin ensimmäinen kerta että olen ostanut oranssin värisiä kukkia kun ne yleensä ovat olleet punaisia ja sinisiä.Kauneimmat orvokit on kuitenkin tummanvioletti jossa aivan pieni keltainen tai valkoinen silmä keskellä ne ovat minun mielestäni oikeita
 "mummun silmiä" niitä kasvoi oman mummoni orvokki penkissä ja mummo varjeli niitä kuin silmäteräänsä mutta kyllä piti joskus käydä napsasemassa muutama kielloista huolimata.
 Tänä talvena olen jotenkin ihastunut tuohon oranssin sävyyn,johtuneeko siitä kun se oranssi huopas lanka oli niin piristävää neulottavaa sitä olisi jaksanut neuloa vaikka kuinka monta..
 Tänään meillä on sellainen puuha päivä kun lautojen tarve yllätti niin isäntä kaatoi sahapuita ja nyt niitä sitten sahataan saadaan tämä remontti luultavasti valmiiksi tänä vuonna.Minä olen ollut kokkina ja keittänyt lohisoppaa 8 miehelle ja riitti siitä minunkin syödä.Luultavasti menee vielä paripäivää kun puita on sen verran paljon.                                                                                                                                                   Pääskyset tulivat eilen  mutta olen ihmetellyt kun en ole nähnyt ensimmäistäkään västäräkkiä vielä.
                                             Aurinkoista ja lämmintä helatorstaita kaikille..

10 kommenttia:

 1. Oikein ihanaa Helatorstain illan jatkoa sinulle! Kyllä orvokit ovat kauniita. Täälläkin on mittari kkohonnut jo +22 ja noussee vielä. Kesä on tullunna! Siispä, heippa hei ja hyvää yötä!

  VastaaPoista
 2. Orvokit ovat kauniita! On kesä meilläkin, asteita +23.2ja aurinko paistaa.
  Mukavaa Helatortain iltaa!!

  VastaaPoista
 3. Tänä keväänä olen pitäytynyt valkoisissa orvokeissa, tosin joissakin on lila keskus. Yli 23 plusasteita ulkona ja keinu kutsuu makuulle :).

  VastaaPoista
 4. Kiitos vierailusta Helena,vesimiesneuloo ja Neferi.
  Mukavaa illan jatkoa ja makoisia unia.

  VastaaPoista
 5. Oranssi rulettaa ;) Minun osto-orvokkini ovat tänä vuonna keltaisia. Sitä ei tiedä minkävärisiä omista siemeneistä kylvetyt ovat...
  Pihatöissä on kulunut tämä päivä ja varmaan vielä muutama perään. Kohta näette mitä on saatu aikaiseksi ;)

  VastaaPoista
 6. Hups,en ole vileä ostanut orvokkeja!
  Mukavaa ilanjatkoa!

  VastaaPoista
 7. Violetit orvokit ne on oikeita. Lienekköhän meillä keeneissä? :) Pääsen minäki kommentoimaan, ku sain hankittua tuon kuukkeli-tunnuksen. terveisin serkku

  VastaaPoista
 8. Kiitos Huopatossunen,Märta ja Rea kommenteista.Tervetuloa Rea vieras joukkoon.

  VastaaPoista
 9. Orvokit ovat niin takuuvarmoja alkukesän ja loppusyksyn kukkioita. Pikku pakkanen ei niitä juurikaan rankaise.
  Helteistä viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Kiitos Tarina minä en paljo helteestä piittaa 15 astetta riittäs,en oo koskaan tykänny liiasta auringon paisteesta.

  VastaaPoista