tiistai 27. heinäkuuta 2010

Sekalaista touhua

Aamulla jo 7 jälkeen lämmintä +22 astetta ei näyttänyt ollenkaan lupaavalta.Yhdeksän jälkeen sitten kauppareissulle niin apteekissa kuin rautakaupassakin piti käydä samalla reissulla ja liikkeissä kun tahtoo olla tukalaa asioida tämmöisellä helteellä niin haluaisi heti palvelua.Ruokakaupassa taas on ihana kun siellä on viileää hyvän ilmastoinnin takia niin olen nyt helteillä sanonutkin että siellä voisi  viettää vaikka koko päivän kun vain rahat riittäisi.Ulos kun menee on melkein kuin saunassa,autolla saattais ajella päivän ilmastoinnin takia mutta kallis bensa laittaa kapuloita rattaisiin ,jotenka tulos näkyy olevan ettei missään ole oikein hyvä olla.Eilen oli sisällä viileää mutta tänäpäivänä melkein yhtä tukalaa kuin ulkonakin.

Sen verran kävi aurinko pilvessä että kerkisin kuitenkin ikkunat pestä ulkopuolelta,lähti enimmät töryt ikkunoista niin pärjää syksyyn..
Sen verran käy nyt tuulenvire että kuistin rakentajalla ei hikivalu koko aikaa pitkin selkää kun sattuu olemaan varjon puolella,saa nähdä saako jo tällä viikolla sen valmiiksi kun loput kate tarpeet tulee vasta perjantaina.

Lauantaina täytyisi sitten lähteä jo rippijuhlille.Vanhin lapsenlapsistä pääsee ripiltä sunnuntaina ja täytyisi olla kirkossa jo kymmeneltä ja matkaa on toistasataa kilometriä niin välttää aikaisen herätyksen kun menee jo lauantaina ja voi olla viime hetken valmisteluissa mukana.

Käsityöt ei ole oikein edistyneet kun aina löytyy jotain muuta tekemistä,loppusuoralla kuitenkin merkkaus puuhissa ollaan sen jälkeen olisi sitten pitsin ompelu reunaan..

Kukat on tänäkesänä kukintansa kukkineet paljon ei uusia kukkia  enää aukea ,muina kesinä on kukinta kestänyt paljon pitempään mutta helteen ja kuivan takia kukinta olikuin kanan lento lyhyt ja näyttävä.

13 kommenttia:

 1. Jep, helle hellii jo hitusen liikaa!
  Minulla on akkunat vielä tälle suvelle pesemäti ja kadulla kulkijat naurattamati.
  Jos kukon laulun aikaan lähtee rippiäisiin niin eipä ainakaan ole tunkua tiellä ja vaik' ilmastointi viilentää niin ei tule hiki kiiruusta.
  Hissun kissun ja läkähtymäti ne leiviskät tarttee helteessä hoitaa.
  Virkeää unikeon ehtoota!

  VastaaPoista
 2. Saman havainnon olen tehnyt minäkin, että kukat kukkivat nopeasti. Suvi on kohta ohi. Mielettömän kuumaa on täälläkin, eikä ulkona jaksa mitään, kun aamutuimiin ne pakolliset.
  Mukavia loppukesän päiviä :)
  tuksu

  VastaaPoista
 3. Täällä Porissa on tänään ollut vain +21 astetta, joten aika kiva sää. Huomiseksi on luvassa sadetta, joka sekin tekee hyvää. Mutta eihän se kesä vielä tähän lopu, hyvät immeiset! Onhan tässä vielä elokuukin, joka voi olla vielä lämmintä! Mukavaa kesäillan jatkoa vaikkapa kesäillan valssin tahdissa!

  VastaaPoista
 4. Hellettä piisaa täälläkin :) Vaikka lämmöstä pidänkin, niin vettä saisi tuo taivas ropsia välillä. Yritän kasvimaata ja ruukkukasveja kastella, mutta muut kasvit saavat pärjätä miten pärjäävät.

  VastaaPoista
 5. En tykkää enää tästä helteestä,olen jo ajatellut muuttaa Eskimoiden luo.Mukavaa iltaa!)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista Tarina,tuksu,muru ja Huopatossunen.
  Edessä saattaa olla vielä melkoinen intiaanikesä,useampi loppu kesä on ollut helteinen ja vielä syyskuulla ollut lämpimiä jaksoja tuskastumiseen asti.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommentista vesimiesneuloo.
  Olimme yhtä aikaa ja samalla asilla,nimittäin kommentoimassa.

  VastaaPoista
 8. Lämmintä on täälläkin ei tosin enää kolmeakymmentä lähennellä. Töissä jopa mukavaa kun mittarissa on "vain" 24C

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommentista saga.
  Meilläkin laski jo lämpö +24 asteeseen mutta edelleen tukalan tuntusta yöksi tulossa.

  VastaaPoista
 10. Kasvit tosiaan kukkivat supernopeudella ja iltapäivisin olemme pitäneet siestaa etelän maiden malliin :).

  Sen verran lämpö on vaikuttanut jopa minuun, että ruoka ei maita ja se on tosi kummallista :D.

  VastaaPoista
 11. Kiitos kommentista Neferi.
  Siestaa on ollut pakko pitää pahimman helteen aikana muuten ei jaksa.Jotain suolaista on täytynyt nauttia ettei tulisi huono olo.

  VastaaPoista
 12. Eikös se ollu Topi-enoki aikanaan hämmästyttäny kavullakulkijoita ikkunoita pestessä... oli kostyyminä vain peessinväriset pokserit tai jotakin sen tapasta ja kämppä kun oli aika korkialla ja ihmisillä heikko näkö :)

  VastaaPoista
 13. Kiitos kommentista Rea.
  Se taisi tapahtua sillon kun asu vielä Pitkänsillanrantatiellä ja taisipa olla 5 kerros,aikas hurjaa hommaa.

  VastaaPoista