lauantai 7. elokuuta 2010

Loppuisi jo nämä helteet

päästäisiin normaaliin päiväjärjestykseen.Eihän näillä helteillä jaksa tehdä paljon mitään kun vesi virtaa pitkin selkää.Tänäänkin lämpötila oli vain +26 astetta mutta erittäin tukala ja seisova ilma kun ei minkäänlaista tuulen henkäystä käynyt ulkona.
Käsityöt ovat jääneet melko vähiin jotain merkkaus töitä ja pitsin ompelua olen tehnyt.Tosin olen sen ison pöytäliinan saanut merkattua mutta siitä puuttuu vielä pitsi reunasta.

Tässä muutamia välikäsitöinä tehtyjä pikkuliinoja ,näitä on aina tullut merkattua aikansa kuluksi kun ei ole neulominen oikein  luonnistanut mutta jotakin on kuitenkin pitänyt tehdä,Vielä näitä on muutama ilman pitsiä kun meidän käsityö liikkeeseen tahtoo tulla näitä  tarvikkeita vähän hitaanlaisesti.Siihen isoonkin liinaan täytyi ottaa pitsi useammassa pätkässä ja jatkoksen joutuu tekeen ,tosin löytyi samanlaista sen verran mutta useampana kappaleena.Ellen tee ensin kaupunki reissua ja hae sieltä yhtenäisen palan.
Tässä on sitten minun kirppari shoppailun saalista.Oranssiset makrame solmeillut pitsit.Voisi laittaa vaikka pyyhkeen tai jonkun pöytäliinan päähän,tosin minulla ei ole mitään oranssista liinaa eikä pyyhettä mutta en raskinut näitä jättää sinne kun hinta ei ollut päätä huimaava.Maksoin yhteensä 1.50 euroa.Nämä on saman mittaiset mutta kuvassa näyttää toinen lyhyemmältä.Olisiko kellään näille pitseille parempaa käyttöä.
Keltainen neulottu liina on myös kirppari löytö 2.50 eurolla.Näitä neulottuja liinoja haluaisin itsekkin tehdä mutta ei ole vielä sattunut sellaista helppoa ohjetta mistä aloittaisi.

14 kommenttia:

 1. Oletpa ollut ahkera! Helteistä huolimati, olet väkännyt aivan ihastuttavia liinoja. Kauniita käsitöitä!
  Helteet ovat hiukan erikoinen juttu. Talvella sitä odottaa ja toivoo, että tulisi kesä, kun se tulee, niin sitten pähkäillään, että ei, ei näin kuumaa kuitenkaan :)
  Hassua!
  Oikein mukavaa lauantai-ehtoota sinne
  tuksu

  VastaaPoista
 2. Hienot ovat merkkaustyöt! Suuritöisiä ja kärsivällisyyttä vaativia. Täällä on ollut vain +26 astetta ja aurinko paistoi vähän pilven takaa. Kaupunkiasioilla tuli hikoiltua mutta kun pyörällä huristelee niin tuuli vähän vilvoittelee.

  VastaaPoista
 3. Kirjailua olisi kiva opetella, ei oikein ole kokemusta, mutta mukava ihailla täällä :).

  Minä tein viime talvena ensimmäisen neulotun liinan ja kun pääsi siitä alun tuhertamisesta eteenpäin, niin kyllä se siitä....muistaakseni sain alun tehtyä hammastikuilla :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista tuksu,saga ja Neferi.
  Onhan ne vähän isotöisiä mutta niitä on ihana tehdä,olen saanut pistoksen merkkaustöihin jo pikkutyttönä kun ihailin tätini tekemiä töitä ja siitähän se sitten lähti.
  Saga kyllä kortti tuli perille,kiitos siitä.

  VastaaPoista
 5. Kauniita merkkaustöitä!Kyllä nämä helteet saisi jo loppua,meillä oli mittarissa +30 nyt enää vain +24
  mutta kuinka huomenna??

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentista vesimiesneuloo.
  Täällä riehui illalla taas ukkonen muutaman tunnin tosin ei aivan päälle tullut mutta melkoista meteliä piti,sähköt saatiin pitää.Täksi päiväksi on ilmatieteen laitos antanut uuden varoituksen ukkosmyrskyistä tälle alueelle.

  VastaaPoista
 7. Ihania kirjontatöitä <3. Ei kyllä onnistuisi minun kärsivällisyydelläni eikä sorminäppäryydelläni :D. Tosi hienoja kirpparilöytöjä olet tehnyt ja aivan minun värimaailmastani. Kyllähän tuo oranssi pitsi käy vaikka valkoisen liinan päähän ja sitten liihan päälle oransseja kukkia maljakkon.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommentista Huopatossunen.
  Ei näissä merkkaustöissä niinkään sorminäppäryyttä vaadita kärsivällisyyttä kylläkin,eivät valmistu aivan suit sait justiisa.
  Täytyy käydä vielä läpi minun liina kokoelmani löytyisikkö sieltä sellaista sopivaa.ellei niin??

  VastaaPoista
 9. Kylläpä sinä ja te muut olette niin taitavia käsityön tekijöitä, että enhän minä ole mitään teihin verrattuna. Minä vaan pakertelen villatakkeja, kun en hienoja hartiahuivejakaan osaa tehdä. Nyt täällä ilmoittaa Herra Ukkonen tulostaan kovalla jylinällään. Siispä oikein mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
 10. Kiitos kommentista muru.
  Minä taas en ole itselleni montaa villatakkia neulonut kun olen sen verran lämminverinen etten oikeastaan tarvitse sitä.Puuvilla langasta olen aloittanut itselleni mutta en vielä tidä minä vuonna se on valmis.
  Meillä jylläsi ukkonen eilen illalla ja vettä tuli ihan kiitettävästi.

  VastaaPoista
 11. Kauniita liinoja olet helteissä merkannut!
  Eilen illalla roimi melkoinen ukkonen. Oli upea valoshow luontoäidin puolesta.
  Sitten se katkaisi piuhojapitkin tulevan valon voimainsa tunnossa.
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 12. Voi miten romanttisia pikkuliinoja. Samoin tuo keltainen liina on kuin aurinko

  VastaaPoista
 13. Kiitos kommenteista Tarina ja enkulin käsityöt.
  Kyllä se eilen illalla meilläkin esitti valosouftaan peräti kahteen otteeseen toinen esitti puoli neljän aikaan aamuyöstä.Ei kuitenkaan tullut aivan päälle ja vaurioilta vältyttiin.
  Sen aurinkoisuuden takia se lähtikin minun matkaani ja tietysti edullisen hinnan 2.50 euroa.

  VastaaPoista