tiistai 20. heinäkuuta 2010

Täydessä kukassa

Piooni on nyt täydessä kukassa ja täytyy käydä vähä väliä ihailemassa sillä eihän kukinta kausi kestä kovin kauan.Toiselle pionille kävi hassusti ja päätyi maljakkoon,kissa sähelsi perhosen perässä ja hyppäs suoraan pionin päälle ja sehän tietysti meni poikki ja harmittaa kun se kukki ensimmäistä kertaa ja teki yhden ainoan kukan onneksi kerkisin nähdä minkä värinen se oli.En saanut kissan höyrähdystä kameralle sillä juuri ennen ulos lähtöä laitoin kameran akun lataukseen.
Alemmassa kuvassa on sitten päivänliljaa.kultahelokkia , töyhtöangervoa ja akileijaa.Päivänlilja puskat menevät syksyllä tai ensi keväänä uuteen penkkiin ja varmasti niitä joutuu jakamaan jotenka siitä saattaisi olla Huopatossusellekin joku juurakko uuteen kukkapenkkiin.Tänä kesänä olen vasta huomannut kuinka ihana tuoksu tuossa päivänliljassa on johtuneeko siitä että nyt olen kameran kanssa kierrellyt.

12 kommenttia:

 1. Pionin kukinta ei oikein tänä kesänä mennyt putkeen, ehkä meillä se oli liian puristuksissa muiden kukkien kanssa. Oli vain 3 kukkaa, kun yleensä on vaikka kuinka paljon.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista Neferi.
  Useampi on sanonut että viime kesänä oli kukkia tuplaten tähän kesään ja minä olettaisin viime talven olleen osa tekiä siinä.Minullakin tuossa nyt 6 kukkaa ja viime kesänä lähemmäs kahtakymmentä ja koko puska on nyt puolta pienempi.

  VastaaPoista
 3. Ihania pionin kukkasia!
  Vai poimi miiru Tarikalle kukkasen maljakkoon.
  Näitä sattuu eläinten kanssa.
  Viihtyisää päivää!

  VastaaPoista
 4. Tarikka: samoin meillä Pioni kukki paljon vähemmän kuin ennen, vaikka hoito on ollut aivan sama.
  Ihailla sitä pitä pitää, mäkin istuksin sen vierellä ja ihastelin.
  Kauniita ovat kukkasi. Ja totta puhut, että kun kameran kanssa katselee kukkia, huomaa uusia juttuja, kuten tuoksun. Ei sitä kaukaa katsoen tunne :)
  Äsken tein pihakukista kimppua Anoppini haudalle ja ihastelin päivänliljojen tuoksua, samoin Mustialan ruusun..
  Mukavaa päivää ja Kissa Kuriin!
  tuksu

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommentista Tarina ja tuksu.
  Kyllä se kissa oli Valtsu joka hyppäs,säikähti kun karjasin mihin lie kadonnut kun säikähti mutta palaa kun tulee nälkä.
  Minulla on tapana napsia kukkapenkistä kukkia maljakkoon niin saa nauttia niistä sisälläkin.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentista vesimiesneuloo.

  VastaaPoista
 7. Ihania nuo pionit. Meillä oli tällä tontilla joskus Mummulla yksi komea pionipuska joka teki vaaleanpunaisia todella runsaasti kerrottuja kukkia. Naapurilla on nyt samaa laatua ja niissä on aivan valtavan isot ja painavat kukat: tosi nöyränä nuokkuvat.

  VastaaPoista
 8. Työkone vietävä tökkii enkä saanut eilen kommentoitua. Ja kotona unohdin... Kyllä minulle kelpaisivat nuo päivänliljat :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommentista saga ja Huopatossunen.
  Pidetään mielessä kunhan ilmat ovat sen verran siedettäviä että siirrot onnistuu.

  VastaaPoista
 10. Kylläpä minäkin nyt ihastelen täältä Haapsalusta sinun pionia! Se on kaunis! Mukavaa päivän jatkoa!

  VastaaPoista
 11. Kiitos kommentista muru.
  Otahan kuvia Haapsalun kukkasista meillekin näytetäväksi.

  VastaaPoista