torstai 15. heinäkuuta 2010

Tänään jo siedettävää

Kultahelokki avasi kukkansa niinkuin pionitkin.Piti heti käydä kuvaamassa ettei sade ehdi karistella teralehtiä maahan,Pelkona oli ettei näistä saa nauttia kuin hetken kun ukkonen oli nousemassa ja odotettavissa sää tiedotuksen mukaan rajuja sateita ja peräti rakeita mutta ne jäi tulemata ,sade oli aivan maltillista.
sainpa minäkin perhosen kuvattua rantatädykkeessä ei siitä oikein selvää saa mikä perhonen se on sillä minä en tunnista kuin koiperhosen.Minun kai täytyisi ruveta niitäkin opiskelemaan sillä olen huomannut että oppia ikä kaikki kun aina törmää johonkin mistä ei tiedä mitään ja on aloitettava ottamaan selvää nyt minulla on siihenkin aikaa enemmän.
 
Jaloritarinkannus,ukonkello ja akileijakin avasivat kukkansa yhtä aikaa jotenka nyt riittää pihalla katseltavaa,Tästä akileijasta pidän melkeimpä eniten sillä se on sitä vanhanaikaista lajia jota oli mummolan pihassa Kestilässä jo 50.luvulla..

Eilen yritin jo tehdä oikeaa työtäkin kun maalasin lautoja autotallissa että isäntä saa jatkettua tuota ulkoremonttia ja saisi talon näyttämään valmiimmalta.Aurinko paistoi suoraan selkään ja vesi virtasi pitkin naamaa ja selkää silmiä kirveli kunsuolanen vesi valui naamaa pitkin ja tietysti piti kädenselällä pyyhkäistä se suoraan silmiin.
Tänä aamuna oli taivas pilvessä ja lämpötila aivan siedettävä+15 astetta ja vettä sataa tihuttelee.Jotenka olotila paranee huomattavasti kun ei tarvitse läähättää kieli pitkällä tuulettimen alla.

15 kommenttia:

 1. Onpas sinulla kauniita kukkia.Niitä on ilo seurata ja katsella kun ne puhkeavat kukka loistoon.Meilläkin alkaa jaloritarinkannus kukkimaan.!!Mukavaa perjantaita!!)

  VastaaPoista
 2. IHANIA kukkakuvia! Kiitokset niistä Tuota vaaleanpunaista Akilleaa katselin kaihoten...sellaista haluan minäkin, ehdottomasti :)
  Mukavaa kesäpäivää sinne
  tuksu

  VastaaPoista
 3. Meillä ritarinkannus sai todella siipeensä ukkosessa. Siellä on selvitty pahemmilta tuhoilta :-)

  VastaaPoista
 4. Ihania kukkia! Taidan ottaa sinun blogistasi mallia kun pääsen tekemään uutta kukkapenkkiä. Kasvit kaipaisivat jo kovasti vettä mutta mitään rankkasateita ei tarvitsisi tulla.

  VastaaPoista
 5. Kukkakuvat kelpaavat aina, niitä ei ole koskaan liikaa :D.

  Odottelen tässä, miten omat ritarinkannukset selvisivät mustista kirvoista...on niissä nuppuja, mutta aukeamiseen menee vielä aikaa varjon puolella.

  VastaaPoista
 6. Ihanan näköisiä! Mitähän kukkia siellä mummolan pihassa on ollut kaikkiaan? Valakoruusua ainaki.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista vesimiesneuloo,tuksu,saga,Huopatossunen ja Neferi.
  Minulla kukat kukkii vähän siellä sun täällä vielä mutta parannusta pitäisi tulla ajan kanssa.
  Vaaleanpunaisen akileijan siemeniä saa jos haluuaa syksyllä.
  Tänä aamuna tuli vilvoittava vesisade ja koko ajan on satanut jonkin verran sen verran piti taukoa että melkein kerkesin auton imuroida.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Rea kommentista.
  Juhannus-kurttulehti-suvi ja hansaruusuja,syreeneitä,orvokkeja,ukonhattuja ja akileijoja nyt ainakin muistan.

  VastaaPoista
 9. Tais olla Fretriikka melkoinen multapeukalo.
  Pökinän mannut pitäisi käydä katsomassa mitä siellä vielä on taimia olemassa ja siirtää ne hellävaroen uudelle kasvu&leviämispaikalle.
  Ihanasti kukkapenkkisi on loistossaan! Mummon geenit olet perinyt.
  Seijastiina tuntee perhoset, mutta äkkiseltä tuo näyttää siivet nipussa keisarinviitalta.
  Huh, onpa sinulla ollut hikisen kirvelevä urakka.
  Viihtyisää viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Kiitos Tarina kommentista.
  Minulla on semmoinen tunne ettei siellä taida enää olla jäljellä paljoakaan.Akileijan siemenet olen tuonut sieltä joskus -1967 ja suviruusun äiti aikoinaan pienenä taimena vielä mummon eläessä,minulla on sen jälkeläinen.
  Varmaan uudelta omistajalta saisi luvan käydä katsomassa onko jäljellä mitään.

  VastaaPoista
 11. Blogissani on sinulle haaste, käypä kurkkaamassa. Minä ottaisin mielelläni noita akileijan siemeniä sitten syksyllä. Muistuttelen vielä myöhemmin (jos muistan).

  VastaaPoista
 12. Upeita kuvia! Pionista tulee äiti ja mummula mieleen, taisi olla molempien lempikukka.
  Täällä nyt jo aamulla TAAS 27 lämmintä, onneksi huomiseksi luvattiin viileämpää päivää.
  Mukavaa viikonloppua toivottavasti hieman viileämmässä säässä :)

  VastaaPoista
 13. Kiitos kommentista Huopatossunen ja bemu.
  Vain +16,5 varjossa tänään,mutta sisällä hieman trooppisen oloista.

  VastaaPoista
 14. Perhonen on nyt varmistettu oikein kirjasta ja Tarina oli oikeassa että Keisarinviitta on kysymyksessä.

  VastaaPoista
 15. Minä käväisin Pökinässä (ilman lupaa, apua) sääskien syötävänä kun oltiin juhannuksen alla sielläpäin eikä siellä tainnut olla kuin jotain ruusua ja sitten jotain keltaista kukkaa. No kurjenpolvea ynnämuuta tietysti, mutta niitä taitaa olla jokaisella omasta takaa :)

  Jossen ihan väärin muista niin velimies toi Pökinästä valkoruusua Tuusulaan kukkapenkkiin... Sieltä taitaa meidän pihankin valkoruusu olla peräisin, kävi vain vauhtimutkan etelässä.

  VastaaPoista