torstai 15. heinäkuuta 2010

Suviruusu

Löysimpä kirjasta jotain tuosta suviruususta,ainakin tämän mukaan sen pitäisi kukkia pariviikkoa juhannusruusun jälkeen ja niin se on meillä tehnytkin paitsi tänä kesänä kun siihen iski joku tauti alkukesästä ja ledet oli aivan käppyrässä ja kukat olivat vajavaisia.Nyt siihen on muutama oikean kokoinen kukka avautunut.Toisessa kuvassa näkyy sen tyypillinen kasvutapa.
Nämä saa ottaa omaan tiedostoon aivan vapaasti.

7 kommenttia:

 1. Ruusuille on ollut kova kesä, koska kirvat ovat vaivanneet niitä todella kovasti ja joku vihreä matonenkin on löytynyt. Varmaan niihin nuppuihin on joku käynyt munimassa ja toukat sitten vahingoittavat niitä.

  Olen tähän asti ainakin pärjännyt päivittäisellä Tolusuihkutuksella ja keräämällä madot pois. Leppäkertun toukkiakin on näkynyt syömässä kirvoja, joten nekin auttavat asiassa, kun ei myrkytä niitä millään kovilla aineilla.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Neferi kommentista.
  Kyllä siitä etsittiin kirvojakin mutta ei sattunut ainakaan minun silmiini oliko yksi tekiä se hellejakso silloin toukokuulla.

  VastaaPoista
 3. Kiitokset sinulle, Tarikka vaivannäöstä ruusuni suhteen.
  Kirvat täälläkin olleet kiusana, ja Tolukaan ei ole auttanut. Myrkytin ihan "oikealla" myrkylläkin, vaan neilikkaruusut kituvat, ovat keltaisia ja surkeita:(
  Jaloruusut sensijaan kukkivat ihanasti!
  tuksu

  VastaaPoista
 4. Nyt mentiin alueelle josta en ymmärrä mitään :D Minulla oli yksi ruusu mutta jänis söi sen edellistalvena :( No, lapsen kissa on sen jälkeen syönyt kaksi jänisenpoikasta :/

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista tuksu ja Huopatossunen.
  Minäkin olen yrittänyt yhdelle ruusulle nimeä löytää ja luultavasti nyt samalla löysin senkin (ehkä).

  Eikö sitä niin sanota että kosto elää ja on suloista.Kissa ajatteli että kun ainoan ruusun söit niin!!!!

  VastaaPoista
 6. Ensin sade ja tuuli ravistelivat ruusuja ja nyt ne kituu helteessä.
  Kukinta on äkkiä kukittu.
  Kirvojakin piisaa kiitetävästi.
  Oot sinä melkoinen Marple ottamaan asioista selvää ;o).
  Mukavaa iltaa!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Tarina kommentista.
  Minun on ollut pakko opetella ottaan tai ainakin yrittää asioista selvää kun olen 16:vuotiaana maailmalle lähtenyt niin kukaan ei ole pahemmin avittanut ja tämä on loppujen lopuksi hauskaa.Yllättävän mielen kiintoisia asioita putkahtelee esiin.

  VastaaPoista