perjantai 23. heinäkuuta 2010

Kukkapenkissä vierailua

Palavarakkaus on nyt täydessä kukassaan ja niitä minulla on useammassa paikassa,tullut aikoinaan siirreltyä mutta ohjelmassa olisi saada kaikki kukat samaan penkkiin että olisi helpompi hoitaa ja kastella ettei tarvitsisi palomiestä letkun kanssa leikkiä pihalla.
Olin antanut itseni ymmärtää tai kuullut jostakin että on olemassa myös kukka nimeltä Hehkuvarakkaus ja minunhan täytyi tuveta aivan ajan kanssa ottaan siitä selvää.Siis kirjastoon ja mahtava pino perenna ja puutarhakirjoja syliin suuntana lukusali.Aikani selailtua löysin yhdestä kirjasta sen Hehkuvanrakkauden,sehän on matalampi,hieman erivärinen ja kukka on harvoina viuhkoina jotenka ei yhtä tiivis kuin Palavassarakkaudessa.On kuulema vanha perenna ja palaamassa takaisin pihoille ja puutarhoihin.
Minun muuripatani näyttää kuvassa vähän sekavalta mutta kyllä se asiansa ajaa,pelakuut aloittavat uudelleen kukkimaan eikä niitä ole istutettu värijärjestyksessä..Keskellä oleva Daalia on siitä erikoinen että ensimmäiset kukat olivat hieman tummempia kuin nyt auki olevat vaikuttaako niihinkin jotenkin lannoitus ja happamuus.

Kuuntelin äsken radiosta uutisia ja Lapissa Levillä on satanut yön ja aamun aikana räntää maan valkoiseksi mutta on kuulema jo plussan puolella lämpötila.
Meilläkin on ilma viilentynyt +12 astetta tällä hetkellä ja kova tuuli tosin aurinkoinen tällähetkellä.Akkain viikon kunniaksi on vettä satanut jokapäivä jonkin verran mutta sisällä on ollut hiostavan kuumaa.

Otsikko kertoo vierailusta sen takia että kuvia en ole minä itse ottanut vaan vierailulla kävi veljeni vaimonsa kanssa ja hänen kamerastaan kuvat laitettiin koneelle,minun kamerallani ei taida etes saada näin hyviä kuvia yksittäisistä kukista.

Tästäpä taisikin tulla oivan mätäkuunjuttu sen kunniaksi että tänään alkoi mätäkuu


18 kommenttia:

 1. Sinulla niitä kauniita kukkia piisaa :) Minä luulin etten ole mikään puutarhaihminen vaan kummasti olen ruvennut suunnittelemaan kukkapenkkejä ;) Nyt lounaalle syömään borssia ja sitten taas työn ääreen. Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 2. Palavarakkaus on täällä jo kuihtunut, mutta oli komeissa varsissa paljon kukkia tänä vuonna.

  Minulla on joku vanha tummanpunainen puistodaalialajike, jossa kukat ovat vähän eri värisiä kasvupaikasta riippuen ja vielä niin, että muutaman päivän kuluttua aukeamisesta niihin tulee kiva hehku...

  Räntä on karmea sana :).

  Mukavaa viiikonloppua.

  VastaaPoista
 3. Onpas kauniita kukkia! Täällä akkain
  viikolla ei ole satanut kuin yhtenä päivänä.
  Mutta tänään on jo viileämpää +20
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Viilenee täälläkin. Aamulla oli vain +18.6,
  Ihania kukkia. Mulla ei tänä vuonna daalioita olekkaan. Jotenkin myöhästyin esikasvatuksesta, enkä raatsinut valmiita ostaa.
  Ihana kun laitat tönne ihailtavaksi, saa muutkin ilon itselleen:)
  Kivaa viikonloppua sinne:)
  tuksu

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista Huopatossunen,Neferi,vesimiesneuloo ja tuksu.
  Minä sain tuon Daalian melkeimpä kiittämällä ku se ei omin avuin pysynyt pystyssä ja kaipasin jotain korkeampaa tuohon muuripataan keskelle.
  Mukavaa viikonloppua teille kaikille.

  VastaaPoista
 6. Ihana tuo palavarakkaus, niitä oli äitilläkin kukkapenkissä, tuli ihan lapsuus mieleen. Lapsena ihmettelin aina tuota nimeä, varsinkin kun toinen kaunis perenna oli särkynytsydän!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommentista Rea.
  Palavarakkaus on meidän pihassa levinnyt ja voi hyvin mutta Särkyneensydämmen ole onnistunut hävittään useamman kerran sitä oli minulla valkoisenakin.Kauniita ovat molemmat vielä yhden kerran olen Särkynyttäsydäntä kokeilla.

  VastaaPoista
 8. Onko se särkynytsydän erityisen arka, kun meilläkin se on melkein hävinnyt kukkapenkistä?

  Olen tajunnut nyttemmin että äitin kukkapenkissä se "särkynytsydän" taisi olla nimeltään pikkusydän. Saman mallinen kukka mutta vähän erilailla kasvaa.

  VastaaPoista
 9. Pikkusydän on eri kukka viihtyy paremmin kuin Särkynytsydän on matapampikin.

  VastaaPoista
 10. Ihanat kukat!
  Onpas teilläpäin viileä,täällä on nyt 20 astetta.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 11. Kiitos kommentista Märta.
  Viileää on joteka paljon on helpompaa olla pihallakin hommissa ja myös sisällä kun ei hiki virtaa koko ajan.

  VastaaPoista
 12. Että sinulla on kaunis piha :) Kun muutti omakotitalosta kerrostaloon niin silmä oikein lepää näissä kauniissa kukissa.
  Uutisista luin että Lapissa on tullut lunta...ei nyt sentään ihan heinäkuussa tarvitsisi talvesta muistuttaa ;D
  Täällä tuli toissapäivänä pieni ripaus vettä ukkoskuuron mukana. Lämpötila laski mutta ukkosen takia on painostavan kostea ilma koko ajan, ja ensi viikoksi luvataan taas lähemmäs 30 astetta. He, mä voisin ottaa sen Lapin lumen tänne :))

  VastaaPoista
 13. Kiitos kommentista bemu.
  Pihasta ei onneksi näy kuin otteita sieltä täältä se nimittäin on retuperällä tämän kesän kun miesväki ajaa siinä vielä telakaivurilla kun meillä on se remontti kesken niin ulkona kuin sisälläkin.
  Minä olisin myös voinut ottaa sitä lunta mutta isäntä kielsi meinas että myöhemminkin riittää lumen tulla.

  VastaaPoista
 14. Terveisiä Haapsalusta! Onpa sinulla ihania kukkia! Kiitos, että saan niitä ihailla! Mukavaa alkuviikkoa!

  VastaaPoista
 15. Kiitos kommentista muru.
  Kukkia ei enää paljon ulkona ole kun viikonlopun sateet karistivat ison osan maahan jotenka vain kuvista niitä enää voi ihailla.

  VastaaPoista
 16. Palava rakkaus on todella nätti ja ihanan punainen! Meillä jäähtyi myös viikonloppuna ei ollut kun rapiat 10 astetta mutta tänään peräti 28C!

  VastaaPoista
 17. Ihania kukkasia!
  Ei muuta kuin hehkuvanrakkauden siemeniä hankkimaan. www.maatiainen.fi löytysköhän tuolta.
  Minun pelakuulle kävi samoin, jotta väri muuttui tai valkoiset kuviot hävis.
  Multana ihan tavallista mustaa multaa ja höysteenä kanankakkia.

  VastaaPoista
 18. Kiitos kommenteista saga ja Tarina.
  Voisi niitä varmaan maatiaisessa ollakkin,täytyy yrittää hankkia.
  En osaa ollenkaan sanoa mikä on se joka saa kukanvärin muuttumaan kesken kukinnan,eri värisiä ne kuitenkin on kukinnan lopulla.

  VastaaPoista