torstai 22. huhtikuuta 2010

Kevät on tainnut

pysähtyä miettimään onko tosissan aika jatkaa vai hidastaa tuloaan sillä meillä ainakin on ollut tänään tosi kylmä tuuli ja aurinkokaan ei ole aivan varma paistaako vai olisi pilvessä.Ilma on tosin vielä plus asteilla mutta silti on kylmää.
Joku tänään povasi että ainakin Kainuun alueella sataa lunta vielä toukokuun 4:päivän tienoilla jopa puolimetriä toisin paikoin.Meille ei ole pitkämatka kainuusta,niin kyllä sitä lunta sitten meilläkin sataa muutamia kymmeniä senttejä.Ei auta vielä villavaatteita viedä kovin kauas jos niitä hyvinkin tarvitaan.

Puikot ovat minulla heiluneet koko ajan jotenka sukista ja lapasista ei ole sen takia pulaa vaikka kuinka kylmää tulisi ja jos niitä ei tarvita jääkööt odottamaan syksyä ja jopa lahja pakettiin jouluna.. Äitini opetti meitä lapsina että lapaset ja sukat täytyy olla valmiina ennen kuin kylmä syksy tulee,jos sitten vasta aloittaa neulomisen kun niitä tarvittaisiin ollan jo pahasti myöhässä,sempä takia minä yleensä aloitan heinäkuulla viimeistään talvea varten valmistautumisen.Anoppini ei aikoinaan ymmärtänyt minun sukan kutomis vimmaani heinänteko aikana,mutta kyllä sitten kelpasi ottaa appiukollekin valmiit sukat kun olivat jo valmiina.
    Ei tästä pitänyt näin kylmän kalsea juttu tulla kevään ja kesän odotuksessa mutta sanotaanhan" ettei totuus unohtuisi."jotenka hyvää ja lämpöistä illan jatkoa.

5 kommenttia:

 1. Koleaa ja pilvistä on täällä lännessäkin ollut tänään ja +7 astetta eikä aurinko ole uskaltautunut näyttäytymään. Mutta toivossa on hyvä elää, jotta kyllä se lämmin kesäkin vielä tulee! Oikein mukavaa illan jatkoa ja puikkojen kilkuttelua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kylmää ja koleata on Keski-Suomessakin.Puikot heiluu täälläkin.
  Eipä sitä osaa istua, aina on oltava jotain tekemistä
  Oikein mukavaa illan jatkoa!!))

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista Helena ja vesimiesneuloo.Kyllä se niin on että mikäpä sen mukavampaa ajan viettoa kuin neulominen,siinä näkee kättensä työt.

  VastaaPoista
 4. Kevät keikkuen tulevi! Eteläsuomessakin on tänään roiminut räntää ja rakeita eikä aurinkoa ole juurikaan näkynyt.
  Nautinnollista iltaa lämpöiset villasukat jalassa!
  Jalalle paranemisia!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Tarina. Kyllä se tästä lähtee ja olen aina sanonut että vaikka liikkeelle lähtö on vaikeeta niin ei tahdo pysähtyäkkään sitten kun vauhtiin pääsee.Lunta se on täällä hiljalleen sadellut mutta sulanut kuitenkin vielä.

  VastaaPoista