perjantai 23. huhtikuuta 2010

Kaikenlaista touhua


on piisannut vaikka liikkuminen ei olekkaan kovin vauhdikasta tällä hetkellä.
  Tuo kuva on otettu meidän Emolehmistä  talvella ja tässä on vain osa.Siinä on meidän Yksikkö sonni-poika haareminsa kanssa,sitä haaremia on tosin runsaamman laisesti sillä nyt jo on tälle keväälle syntynyt 20 vasikkaa.Tänä aamuna oli erikoinen tapaus kun mentiin aamulla kuuden aikana katsomaan onko uusia vasikoita tulossa ja oltiin jo pois lähdössä siinä uskossa ettei uusia ole syntynyt, niin yksi emo näytti levottomalta ja kun paneuduttiin sen huoleen niin huomasimme että kauempaa ojassa alkoi joku liikkumaan , tarkempi tarkastelu osoitti olihan siellä uusi vasikka ja kylmissään.Ei auttanut kuin hakea vasikka sylissä pois ja emon kanssa poikima karsinaan ja lämpölampun alle.Suurin huoli oli se ettei vasikka selviä mutta kun sai emolta lämmintä maitoa niin piristyi kummasti.Vielä pitäisi ainakin 13 vasikkaa syntyä kuukauden sisällä.
 Vaikka olemme miehen kanssa eläkkeellä tuosta hommasta niin olemme nyt poikima aikana olleet toisina silminä valvomassa poikimisia,nuori isäntä valvoo yöt ja me vanhemmat sitten päivisin apuna ja aamun ensimmäinen tarkastus on tehty me että nuorempi sais jonkun tunnin nukkua.Kahdessa kuukaudessa poikimiset on ohi jos hyvin sattuu.

7 kommenttia:

 1. Jopa on komioita nautoja!
  Kuinkas se pikkuinen nyt voi?
  Älähän kyhkää liikaa sen kipeän jalkasi kanssa, vaikka keinoemon hommia teetkin.
  Viihtyisää viikonlopun aattoa!

  VastaaPoista
 2. Voi pikkuista ihana kun sai apua ja lämmintä äidin maitoa.Mukavaa perjantai iltaa!)))

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista Tarina ja vesimiesneuloo.Pikkuinen voi aivan hyvin tällä hetkellä ja oli ollut taas iltamaidolla äsken.On niitä niin mukava seurata kun ne emon kanssa touhuaa.

  Ajattelin ottaa sellaisen neule spurtin pariksi tunniksi.

  VastaaPoista
 4. Mukavan näkösiä möllyköitä ovat nuo emolehmät. Ja minusta ainakin niitten vasikat on vaan jotenkin paljon sulosempia, kuin esim. tavallisten lypsylehmien vasikat. Kun ne on niin pikkusia ne vasikat syntyessään. Kasvavatkin paljon joutuummin, kun saavat tissillä olla.

  VastaaPoista
 5. Voi, miten suloisia lehmiä! Moiskautappas suukkoja jokaiselle (?) minun puolestani! Please!
  Että mä rakastan eläimiä, hali, hali noille kaikille! Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Komeita lehmiä. Hienoa että pikkuvasikka pelastui kun pääsi emon kanssa lämmittelemään. Meilläkin minä ja esikoispoikani haaveilemme maallemuutosta ja eläimistä. Tosin poika haluaa muulin :0

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista Mintun Nurkka,Helena ja Huopatossunen,Kyllä voin välittää suukot ja halit siinä menee vain hieman aikaa kun näitä halattavia on tällä hetkellä 86 eläintä.Meilläkin nuori-isäntä on irvaillut että laittaa aasin kun ne on yhtä itsepäisiä kun äiti.

  VastaaPoista