tiistai 15. kesäkuuta 2010

Suopursu kukkii

.
ja niinedelleen,pitihän minunkin pysähtyä kun sattui tuo kamera olemaan matkassa ja kuvata suopursuja tien laidalta,nyt en uskaltanut poimia niitä maljakkoon kun olen se erehdyksen kerran tehnyt ja saanut tuoksusta kauhean päänsäryn kun vielä tyhmysissäni laitoin ne makuuhuoneeseen..Jälkeen päin kuulin että suopursusta erittyy huone ilmassa jotain jopa myrkylliseksi luokiteltavaa ainetta.Olen sen jälkeen tyytynytihailemaan niitä vain luonnossa..
Pihassa olen kierrellyt vanhoja kukkapenkin paikkoja ja jo kadonneeksi luulemani japanin akileija pilkisti muutamasta kolosta ja oli kukassa.Täytyy siirtää kukkapenkkiin kunhan on kukkinut,siinä minulla kesä vierähtää kun kiertelen lapion kanssa vieläkö sieltä mitään löytyisi jo kerran kadottamaani..

Käsityö rintamalla on ollut hiljaista  kun olen kaksi päivää kulkenut syöttämässä itseäni itikoilla hautausmailla..Eilinen päivä meni Kestilässä Äidin vanhempien ja sisarusten hautaa laittamassa ja siellä oli niin vihasia itikoita sateen edellä että olen aivan paukamilla kun minä olen mukamas niille yliherkkä. Tänään sitten olen kolmella hautausmaalla laittanut kukkia ja niin sai omat vanhempani , poismenneet sisarukseni  ja isovanhemmat sekä miehen vanhemmat ja isovanhemmat kukkasensa kesäksi..Sitten kesällä on kierrettävä kastelemassa ja muutenkin hoidettava niitä ..Tosin toisetkin sisarukset ja veljen vaimo huolehtii kaselusta ja se on työlästä jos sattuu olemaan kuiva kesä.

Huomenna meidän pitäisi mennä taidenäyttelyn avajaisiin ihan kutsu vieraana ja se on minun ensimmäinen tämän luokan tapahtuma.Oman kylän lakkautettu koulu sai vuosi takaperin uuden omistajan ja siitä tehtiin Taidehuvila jotenka nyt on sen luokan kulttuuria kolmen kilometrin päässä.Onhan meillä täällä Kassu Halosen taidetalokin Manamansalossa mutta sinne en ole vielä kertaakaan eksynyt,tänä kesänä on suunnitelmissa josko ihan ensimmäisen kerran käytäsiin saaripäivillä,sinne tulee aivan näitä ensiluokan artisteja esiintymään,niitä on taidettu pitää jo toistakymmentä vuotta ja samalla siellä on taidenäyttelyjä jopa Juhani Palmu muutama vuosi takaperin.

Tästähän taisi tulla tälläinen pläjäys tätä sepustusta mutta seuraavan kerran taidan päivittää blogiani sitten juhannuksen jälkeen .Jotenka toivottelen nyt iloista Jussia ja eläkäätten ihmisiksi..

11 kommenttia:

 1. Suopursu on kaunis,enpäs ole ennen kuullut,että
  sen hajusta tulee pääkipu..Olenhan minäkin niitä sisälle kantanut.
  Mukavaa iltaa taidenäyttelyssä!
  Hyvää juhannusta!!

  VastaaPoista
 2. Suopursu kukkikoon suolla sinne se voimakas tuoksu häviää tuuleen. Eikä ne oikein ulkona maljakossa viihdy.
  Mukavaa Jussia ja herttaisia häitä ja puheliasta serkkutapaamista!

  VastaaPoista
 3. Oikein mukavaa juhannusta sinulle ja kaikille rakkaillesi!

  VastaaPoista
 4. Mukavaa - ja ennen kaikkea lämmintä - juhannusta :)

  VastaaPoista
 5. Muistatko Tarikka, kun äiti hääti sokerimuurahaisia suopursuilla eteisen ruokakomerosta. Missä vain sisätiloissa oli muurahaisia, sinne pantiin siivouksen jälkeen suopursun kukkia tai ihan oksia. Ja muurahaiset hävisivät. Olisiko suopursun teho muurahaisten torjunnassa johtunut juuri tuosta kasvin erittämästä myrkyllisesta aineesta.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista vesimiesneuloo,Tarina muru,Huopatossunen ja Mintun Nurkka.
  Sen hajun takia äiti niitä laittoi muurahaisten kulkutielle ja katosihan ne.Minulle suopursut auheutti sen saakutinmoisen mikreeni kohtauksen oksensin,enkä nähnyt mitään muutamaan tuntiin.

  VastaaPoista
 7. Suopursu on kaunis mutta ei sitä todella kannata sisälle tuoda. Migreenikohtaus on ilkeä kun se tulee vielä oksennuksen kanssa; vie voimat hetkeksi vallan.
  Voi, upeaa että pääset tuollaiseen tapahtumaan ja käy ihmeessä katsomassa siellä Kassu Halosen taidetalossa:)
  Jos ei ennen nähdä niin oikein mukavaa juhannusta! Toivottavasti on lämmintä eivätkä itikat kiusaa :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos bemu kommentista.
  Taidenäyttely avajaiset on käyty ja ihan kivat,monta näytteille asettajaa esim.Kuutti Lavonen.
  Ei välttämättä tarvitse minun lomalla olla kovin lämmintä mutta itikoista en piittaa,olen niille yliherkkä.

  VastaaPoista
 9. Ihania kuvia! Muistan Koillismaalla asuessa nuo kauniit suopursut. Vaan sain niistä mojovan päänsäryn. Olin kai allerginen myös niille :(
  Mukavaa viikonloppua!
  tuksu

  VastaaPoista
 10. Mainiota mittumaaria ja juhlavaa juhannusta!

  VastaaPoista