perjantai 1. heinäkuuta 2011

Se on sitten kesä

Juhannusruusu aukaisi kukkansa ja huumavan tuoksunsa.Milloinkahan keksivät semmoisen kameran että tuoksun sais mukaan.Tästä ruususta olen aina tykännyt vaikka kukinta aika on suhteellisen lyhyt mutta silti on minun lempparini.
Tämä minun kiven ympärystä kohta kukkii "lapin-nahjuskin"työntää nuppuja ja vaatii jatkuvasti uutta vettä kaksikertaa kastelua päivässä ei riitä näillä helteillä vaan kastelukannun kanssa saisi seisoa vieressä.
Ruskoliljatkin aukaisivat kukkansa.
Keltapäivänliljat aloittelevat kukintaansa ja niitä minulla sitten on vähän joka paikassa sillä se on viihtynyt meidän pihassa huonommallakin hoidolla.
Tämä Suviruusu on myös niitä lemppareitani ja rehottaa aika lailla ei sopinut etes samaan kuvaan kokonaan onnistuneesti.Alku kesästä jo luulin ettei jaksa kukkia kun siihen tuli joku vaiva ja lehdet meni käppyrälle mutta ei vähentänyt kukkien määrää. 
Kesä on jatkunut hieman liian lämpimänä minun mielestä mutta otetaan vastaan se mikä annetaan.Sisällä tuulettimien kanssa on vielä toimeen tullut ja jaksanut päivän hommat tehdä.Tänään on luultavasti helteisin päivä sillä mittari näytti varjossa +28 astetta.Saa sitten nähdä ja kuulla minkälaisen myllerryksen ukkonen pitää näitten helteiden päälle.
Rehun tekoon nämä on olleet ihan hyviä ilmoja tosin nestettä on rehuntekijät tarvinneet normaalia enemmän niinkuin me sisä hommissa olijatkin.
 Saapa nähdä minkälaiset ilmat on sitten kun lähdemme uudelle lomareissulle sillä isäntä meinasi että Kaustisella asti käytäisiin kuuntelemassa kansanmusiikkia,muutama vuosi on ollut väliä näitten rakennus ja remontti hommien takia.Jäädäänpä odottelemaan mitenkä tämän viikon lopun ilmat jatkuu.

11 kommenttia:

 1. Kyllä ruusut ovat niitä lemppareita täälläkin! Mukavaa viikonloppua! Tuksu

  VastaaPoista
 2. Täälä alkoi ukkonen jylistä juuri kun oltiin saatu iltalypsyt tehtyä. Heti ilma viileni, mutta vieläkään ei ole kylmä. Lehmät suorastaan nauttii kaatosateesta kun inhottavat paarmat häipyy :0)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista tuksu ja Karjakko.
  Pilviä on jo kertynyt mutta hiostavaa ja tyyntä,+22,3 lämpötila vaikka on jo aika myöhäistä.

  VastaaPoista
 4. Ruusuista tykkään minäkin,meillä alkaa jo kukat
  lakastua!
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Nauti Juhannusruusun kukinnasta minunkin puolesta.
  Meillä kukinta lopahti lyhyeen kuin kanan lento ukkosmyräkkään.
  James Bond onkin pikkuinen prinsessa!
  Namu unia!

  VastaaPoista
 6. Kauniita ruusuja :) Minulla ei ole niitä yhtään kun jänis söi ainokaiseni mutta ihailen muiden blogeissa.

  Mukavaa reissua Kaustiselle.

  VastaaPoista
 7. Kiitokset kommenteista vesimiesneuloo,Tarina ja Huopatossunen.
  Kyllä nautin juhannusruusun kukista sekä tuoksusta se on aamuisin huumavan ihana.
  Meillä sais jänis käydä hieman siistimässä juhannusruusu puskaa kun on vallan päässyt rehottaan.

  VastaaPoista
 8. Oijoi, miten kauniita kukkia! Ja kyllä se ruusujen tuoksu tulee tänne asti, nuuuh! Mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
 9. Kauniita kukkia,kyllä niitä kannattaa kastella!
  Meillä on tänään ollut 30 astetta varjossa,mutta kyllä se hyvin menee,loppujen lopuksi kesä on lyhyt!
  Mukavaa illanjatkoa!

  VastaaPoista
 10. Ruskoliljat jo aukovat mullakin. "Lapin nahjuksia" en kaupasta löytänyt vain "Loisto nahjuksia" toivotaan että selviävät talven yli. Ruusuja tälle tontille ei edes kannata haaveilla jos ei jaksa tehdä kohopenkkiä, on niin savinen pelto tämä. Juhannusruusu on aivan ihana! Meillä oli taannoin ajatuksena laittaa emännänlahjaa Patelan ruusu, mutta sen kuljettaminen olis ollut hieman taiteellinen juttu. Tähän lapinnahjukseen tutustuttuani ei kukkien kuljetus pitkin poikin Suomennientä niin outoa olis ollutkaan ;-)

  VastaaPoista
 11. Kiitos kommenteista Helena,Märta ja saga.
  Kastella kyllä on saanut kaksi kertaa päivässä ja hyvä että riittääkään kaikille.
  Sitä "lapinnahjusta"pystyy siirtelemään pitkiäkin matkoja jos ei päästä ihan kuivamaan huomasin viime kesänä kun Anne vei sitä mennessään.

  VastaaPoista