tiistai 12. heinäkuuta 2011

Suunnitelmiin muutos ja täys käännös.

Helleviikon kunniaksi pioni aukaisi kukkansa.
Samoin keltapäivänliljat.
Sunnuntaina ukkonen aloitti aamusta 10 aikoihin murinansa ja lopetti illalla 18 aikoihin ja Remu oli koko ajan sylikoirana kun pelkää ukkosta,läähätti Juulian sylissä sohvalla kun pelkäsi niin kovasti kuvitteli kai olevansa turvassa.
Kerroin jo aikaisemmin että lähdetään lastenlasten kanssa Kaustiselle kuuntelemaan ja katsomaan kansanmusiikki festareita.Suunnattiin asuntoauton keula maanantai aamupäivästä sitten Kaustista kohti.Nivalassa tankattiin auto.joimme kahvit ja nuorisolle hieman syömistä limukan kera tietenkin kun oltiin lomalla.Matka jatkui kohti Kaustista mutta kuinka ollakkaan suunnitelmiin tuli muutos kun auton kytkin aloitti temppuilun Toholammilla ja tulimme siihen tulokseen että täys käännös ja nokka kotia kohti niin pitkälle kun auto kulkee.Tämä kuva on otettu sen jlkeen kun auto teki totaalisen topin ja odoteltiin kyytiä,isäntä miettii kädet taskussa että mitenkäs tässä näin kävi ja mitenkä tämä saadaan kotiin remonttiin.
No, päästiin peräti 50 kilometrin päähän kotia Vuolijoelle kun yritimme valita reitin missä tarvitsi vaihtaa vaihteita mahdollisimman vähän ja yritettiin kiertää kylä keskuksia sen takia.Totaalisen topin tehdessä pääsimme kuitenkin suht lähelle kotia ja saimme auton parkkiin levikkeelle pois liikenteen haitolta. Tässä meitä kuopus tuli noutamaan kotiin ja keksimään mitenkä auto saadaan kotiin mahdollisimman pian ettei vandaalit kerkiä laittaa osia myyntiin.
Hikihän se reissussa tulee jotenka lapset ja koira uimaan,heti kun saimme hieman purtavaa ja kahvit.Remu teki tosin hieman tuhmeita kun hermostui kun lapset eivät tahtoneet tulla järvestä pois.
Sitten isäntä lähti edellä kolmen vartin etumatkalla ja minä kuopuksen kanssa autolla jälkeen.Asuntoauto vaijerin nokkaan ja hitaasti traktorin vetämänä kotia kohti minä perässä taustaa turvaamassa.                                                                                   Muistui mieleen perässä körötellessä kun aikoinaan isännän kanssa siirrettiin metsäkonetta leimikosta toiseen ja minä toimin siirroissa kuskina ja perän pitäjänä niin kauan että hommattiin lavetti jolla siirrot tehtiin .
50 kilometriä takana ja ollaan vihdoin kotona,loppu matkasta alkoi satamaan ja sitten sitä vettä on riittänytkin vielä tänään tiistaina aivan reilusti koko ajan.
Sanotaanhan että kaikella on tarkoituksensa sillä eilen illalla kun oltiin kotiuduttu auton hausta aloin ihmetteleen että miksi emot huutaa laitumella ja vasikat huutaa vastaan mutta kun ääni ei tullutkaan aivan sieltä misti piti.Isännät lähti ottaan tilanteesta selvää ja niinhän siinä oli sitten käynyt että vasikat olivat karanneet aidan alitse mutta eivätpä uskaltaneen mennä takaisuin ja huuto alkoi kun rupesi tekeen tissiä ja maitoa mieli ja imettäjät oli aidan takana,siinä sitä miesväellä sitten juoksentelua riitti ennenkuin kaikki olivat emonsa luona. Tänä aamuna sitten yksi ohikulkija tuli sanomaan että meidän elukoita oli vajaan puolen kilometrin päässä metsässä ja niinhän siinä kävi että taas ajojahti päälle.Hiehot olivat sarhanneet metalliportista pultit auki ja karku teille tietenkin mutta tulivat vapaa ehtoisesti takaisin tarhaan olivat jo tulossa vastaan kun hakijat menivät niitä hakemaan.Tulin siihen tulokseen että miten nuori-isäntä olisi yöllä saanut vasikat yksin aitaukseen kun kahdellekkin teetti työtä ja sitten nämä tämän aamun karkulaiset jos ne olisivatkin päättäneet vikuroida eivätkä olisi tulleet vapaaehtoisesti kotiin.Eikä tämä ollut ihan ensimmäinen kerta kun elikot lähti karkuteille sillä aikana kun me olimme pois ja poika yksinään niitä sitten joutunut ajamaan aitaukseen takaisin,muuten sitten ovat pysyneet ihan kiltisti aitauksissaan.
 Minkälaiset lie ilmat tällähetkellä Kaustisella meillä kotona vain sataa,hyvää aikaa tehdä käsitöitä ja lukea sillä kävin lasten kanssa hakemassa kassillisen kesä lukemista.

12 kommenttia:

 1. No voi harmitus kun asuntoauto sanoi sopimuksen irti. Mutta vettä on luvattu niin paljon tänään, että loppuviikoksi olis riittänyt kuivattelemista. Jaa että karkulaisia ;-) no ihan hyvä että tulitte pelastamaan vasikat ja hiehot.

  VastaaPoista
 2. Olipa seikkailumatka ja elukatkin pistäneet ranttaliksi sillä aikaa :)

  VastaaPoista
 3. olipa harmi kun matkanne katkesi,täällä kaustisella on ollut oikein hieno keli iltapäivästä lähtien ja ohjelma mitä parhainta festareilla

  t.emäntä kaustiselta

  VastaaPoista
 4. Voi harmi kun jouduitte perumaan reissunne ja vielä autoremontti päälle :(

  Meilläkin satoi yhtenä päivänä, mutta olisi saanut sataa runsaamminkin.

  VastaaPoista
 5. No semmonen reissu sitten! Mutta niin se vaan on, että aina sitä sattuu ja tapahtuu!
  Kuitenkin, hyvä, kun pääsitte kotiin turvallisesti!
  Mukavaa keskiviikkopäivää! tuksu

  VastaaPoista
 6. No voi yhen kerran kuinka kävi.
  Nyt on vasikat haassa ja autokin varmaan korjatteella niin sitten uudelle retkelle lastenlasten kanssa, kunhan auto on kunnossa.
  Pionin koreata päivää!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista kaikille.
  Pikkasen harmitti kun reissu ei onnistunut,niin monta vuotta jouduttiin välillä olemaan pois.Mutta jospa sitten ensikesänä onnistaisi.
  Saa nähdä milloin auto saadaan kuntoon kun purkamaan pääsee joskus viikon päästä kun omassa hallissa ei ole sitä monttua minkä päälle sen sais ja autotalliin ei korkeuden takia sovi.Sitten jos taas osat täytyy tilata Hollannista niin jonkun aikaa saattaa kestää.

  VastaaPoista
 8. No voi harmi kun matka keskeytyi,mutta nyt turvallisesti kotona,
  Kauniita kukki!

  VastaaPoista
 9. Mikä ihme siinä on kun eläimet karkaa kun väki lähtee lomalle? Meilläkin on monesti karannut kun on lähdetty lomalle... Tietääkö ne että nyt ne lähtee ja haluaisivat mukaan?
  Voi kurjuus, kun matka tyssäsi :0( Toivottavasti saatte auton pian kuntoon.

  VastaaPoista
 10. Kiitos vesimiesneuloo ja Karjakko kommenteista.
  Ihan mukavasti on mennyt kotonakin vaikka reissu tyssäskin.
  Meillä kerran oltiin aloittamassa lomaa ja kehuttiin lomittajille että lehmät pysyy aitauksessaan sillä eivät olleet yhtään kertaa karanneet ja ensimmäisrnä lomapäivänä kun tulimme iltapäivällä kaupungista kotiin koko lehmä lauma oli aidan ulkopuolella pihassa sen näkösenä"ettei pitäs nuolasta ennen kuin tipahtaa, ähä kutti".

  VastaaPoista
 11. No, johan oli teillä reissu! Ja olipa elukoilla hauskaa kun lähtivät etsimään teitä! Siitä sen näkee, miten viisaita ne lehmätkin osaavat olla! Leppoisaa viikonloppua sinne teille!

  VastaaPoista
 12. Kiitos kommentista Helena.
  Nyt ovat pysyneet ihan kiltisti aitauksessa,mitä vähän sonnit ärhentelee toisilleen aita välissä.

  VastaaPoista