torstai 2. kesäkuuta 2011

Paras kaveri

Minun paras kaverini on tälläviikolla ollut tämä voikukkien poistaja ja kottikärryt.
Ei trvinnut kauan työköillä kun kottikärryt oli täynnä voikukkia ja muita inhottavia rikkaruohoja,tämä oli vasta ensimmäinen kuorma.
Mistä ei saanut voikukkia juurineen otettiin sitten avuksi merisuola ja suolaputki.
Muutaman päivän päästä tässä olisi ollut kaunis keltainen kukkamatto mutta päätin toisin.Meillä kun on pihaa muokattu monta vuotta niin rikkaruohot on vallanneet sen ja nyt sitten aloitin perusteellisen hävityksen.Sitä en tiedä kerkiänkö elämäni aikana niitä hävittämään kokonaan mutta tarkoitus olisi että ainakin vähemmäksi.
Eilinen aamu alkoi kauniilla auringonpaisteella ja ilma oli aikalailla tunkkaisen ja hiostavan tuntuinen,lämpötila nousi jo lähemmäs kolmea kymmentä mutta ei kestänyt järin kauan kun ukkonen aloitti murinansa ja sitä kestikin sitten ilta myöhälle asti kun vähän väliä nousi uusi pilvi ei tosin aivan päälle mutta melkoista myräkkätä piti.Rakeita satoi jonkun aikaa ja suurimmat olivat yli puolitoista senttiä halkaisialtaan ei kuitenkaan saatu maata aivan valkoiseksi.Vettä tuli ensimmäisen kuuron aikana noin 12 milliä ja iltapäivällä sitten lisää.
Jospa se kesä tästä lähtisi etenemään ja voikukkien repiminen jatkuu hamaan tulevaisuuteen asti sillä pihaa on sen verran laajasti että kesä taitaa mennä niissä puuhissa.
                                                      Leppoisaa Helatorstaita vierailijoille.

8 kommenttia:

 1. Meilläkin on yritetty pitää vähän voikukkia kurissa siellä, mihin tulee jäämään nurmikko. Samalla vekottimella täälläkin poistetaan voikukat ja muhitetaan ne mullaksi kompostissa. Niihin reikiin voi tälläillä hiekkaa, jos jää häiritsemään...

  Tykkäsin kovasti eilen kunnon helteestä, eipä tarvinnut villasukkia etsiskellä :).

  Kivaa helatorstaita.

  VastaaPoista
 2. Aikamoinen voikukka projekti.
  Meillä oli myös ukkosen hiostava sää ja varjossa lämmintä +26.
  Yön aikana keli palautui tavalliseksi suomalaiseksi kesälämpötilaksi eli hippasen päälle +21. Just soppeli Tarinan touhukeli XD
  Hyvää helatorstaita myös teille!

  VastaaPoista
 3. Niitä piisaa siis voikukkia.Ukkonen paukutteli ja vettä satoi ihan vähän.Tänään oli sitten hellettä.
  Hyvää heltorstaita!

  VastaaPoista
 4. Tänne ei ukkosherra uskaltautunut eikä taivas itkenyt, mutta lämmintä riittää, vaan täällä sisällä on hyvä olla: eipä ole liian kuuma eikä iniseviä verenimijöitäkään. Oikein mukavaa viikonloppua sinne teille! Raikukoon huomenna kaikille"Jo joutui armas aika ja suvi suloinen..."

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista Neferi,Tarina,vesimiesneuloo ja Helena.
  Helatorstaina ei oikein tiennyt aurinko ollakko vai eikö olla kun pilvessä olla jämötti melkein koko päivän ja vettäkin iltasella sitten ripsautti.
  Tänä aamuna otin sitten jo moottorikäyttöisen voikukka jahtiin tiheämmille alueille..

  VastaaPoista
 6. Sinulla on sama paras kaveri kuin miehelläni :D. Meillä ei myrkytetä voikukkia, kun kilpikonna ulkoilee välillä vapaana. Tuo suolaus oli minulle uusi tieto, pitääpä yrittää sitäkin konstia.

  VastaaPoista
 7. Suolaus oli mullekkin uutta. Meilläkin nimittäin riittää voikukkaa, nokkosta, horsmaa, juolavehnää ja erityisesti niittyleinikkiä.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommentista Huopatossunen ja saga.
  Suolaus on kuulema vanha "myrkky" silloin kun ei ollut muita aineita ja ei ihan vähällä määrällä ainakaan meillä kannata yrittää.
  Perjantaina ajettu nurmikko on jo tarvinnut paikkailua trimmerin kanssa kun pyrkivät voikukat tänä aamuna kukkimaan.

  VastaaPoista