keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Joulupäivän kierros

Joulupäivänä kameran kanssa pihakierros.Näitä en luultavasti ole vielä aikaisemmin kuvannut.Syys kransseista jäi vain marjat ja pohja uusiin kransseihin.
Ja kun on kaksi ulkoovea niin tietysti täytyi tehdä krassejakin kaksi kuusen oksista ja jäätyneistä marjoista.Nämä saa nyt sitten toivottaa tervetulleeksi pitkälle kevättalveen,tietysti punaiset nauhat otan pois muistuttamasta joulusta ja pitäiskö laittaa keltaiset odottamaan pääsiäistä.
Pirtin ikkuna ulkopuolelta kuvattuna vanhan aikaisine koristeineen.Olen ollut noin 2,5 vuotias kun meillä oli ollut Äidin tekemät pumpulipallo nauhat ikkunoissa ja aloin äidiltä kyseleen että olenko nähnyt semmoiset meidän ikkunoissa kun on jäänyt sellainen mielikuva.Voiko sen ikäinen muistaa,minulla ne kyllä olivat jostakin syystä jääneet alitajuntaan ja tietysti minun täytyi sellaiset tehdä itselleni.Nämäkin ovat jo vuosikymmenet olleet meidän ikkunoissa tosin välillä on joutunut korjaamaan kun kissat ovat niistä kiinnostuneet ja repineet alas..
Tässä juhlapyhien välipäivinä on ollut pakkasta ja hienoa pakkaslunta satanut mutta korkeita kinoksia ei meillä vielä ole saatu.Oiskohan  joku 30 senttiä lunta, saa sitten nähdä milloin ne tosi tuiskut tulevat ja kuinka paljon lunta on kevääseen mennessä.Pakkasta kyllä on pitänyt -20 tietämissä ja viima oli tänään lenkillä käydessä että naama oli jäätyä.Piti käydä muutama raketti ostamassa saa sitten nähdä onko uuden vuoden aattona semonen ilma että tarkenee niitä ampua näpit jäätyy sytyttäessä kovassa tuulessa ja pakkasessa.                                                                                                      Toivottelen kaikille vierailijoille Onnellista Uutta Vuotta 2011

11 kommenttia:

 1. Ihanat vanhanajan kranssit teit molempiin oviin!
  Isän hanslankarina olen jokusen kerran ollut vääntämässä katajan(silloin joskus vanahaan aikaan,kun sitä sai vielä luvalla oksia)ja kuusenoksakranssia.
  Marjat ovat piste i:n päälle!
  Lapsuudesta voi olla muistoja hyvinkin nuorelta iältä, niille täytyy vaan olla jokin laukaisija muiston esille tuloon. ;o) ja yleensä niiden kanssa on hyvin hämillän ja kyselee muistolle vahvistusta kuten sinäkin äidiltäsi.
  Rauhaisaa Rauhan päivän ehtoota ja namu unia!

  VastaaPoista
 2. Kaunis jouluinen ikkuna!
  Kauniit kranssit ovissa!
  Lapsuudesta voi jäädä muistoihin jotain, ainakin itse muista yhden asian ja olin silloin 2v

  Hyvää Uutta Vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista Tarina ja vesimiesneuloo.
  Olen ihmetellyt aina näitä muistelu juttuja ja sitten kun alkaa laskea ikäänsä on aivan ymmällään että voiko sitä tosissaan muistaa vai onko asian kuullut jostain.

  VastaaPoista
 4. Pumpulipallot on tosi nätti ja ajaton koriste ja aidot kranssit on aina aidot, mulla on vain semmoinen tekohavukranssi. Hyvää uuttavuotta 2011!

  VastaaPoista
 5. Nuo pumpulipallokoristeet ovat aivan mahtavat ♥

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentista saga ja Neferi.
  Silloin kun laitoin ensimmäisen kerran ne ikkunaan ihmeteltiin että miksi autoilijat hijastaa meijän kohalla kun asutaan aivan tien vieressä.Myöhemmin sanoivat ihastelleensa minun pumpulipalloja.

  VastaaPoista
 7. Tosi hienot ikkunakoristeet ja kranssit.

  Meilläkin on muutama raketti ostettuna, mutta lähinnä ajattelimme keskittyä ihailemaan muiden ilotulitusta, kun nyt on siihen hyvä tilaisuus. Uskoisin ainakin että meren yli näkyy kahdenkin kaupungin ilotulitukset, jos ei sitten pyrytä kovasti.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommentista Huopatossunen.
  Meijän on melekeen pakko itse ampua raketit jos meinaa niitä nähä kun asutaan täällä syvällä korvessa niin eipä paljo muiden räiskytykset näy eikä kuulu.

  VastaaPoista
 9. Onnellista Uutta Vuotta!
  Meilläkin oli ja aina pumpulipallot lapsuudenkodissani.
  Halit!

  VastaaPoista
 10. Oikein hyvää uutta vuotta sinne teille kaikille ja nelijalkaisille suukkoja! Ja kiitos ystävyydestä!

  VastaaPoista
 11. Kiitos kommenteista Märta ja Helena.
  Kiitokset myös teille kaikille kun olette piristäneet arkisia ja harmaita päiviäni.

  VastaaPoista