lauantai 1. tammikuuta 2011

Talvisodan meininkiä

Syttyykö vai ei.
Hitaasti kiihtyen.
Kuta kuinkin muutamaan metriin  nousi säkenet ja taisi olla siitä huolimata illan näyttävin.On se kumma kun nykyisin raketit eivät näytä paljon miltään mutta ääntä sitäkin enemmän.Taisin vastata edellisen postaukseni kommentissa" ettei täällä korvessa paljon raketit näy eivätkä kuulu".Nyt täytyy kyllä perua sanontani sillä eilen illalla rakettien pauke alkoi jo ennen ilta seitsemää ja jatkui yli puolen yön.Itse menimme ampumaan raketteja vähän vailla puolen yön ja pauke kuului ja näkyikin jokaiselta ilman suunnalta.Totisesti meno ja pauke oli kuin talvisodassa tykin jyskeessä.Kerkisimme ampua muutaman raketin kun täytyi keskeyttää kun emot hermostuivat sen verran siihen paukkeeseen että hajottivat tarhan aitauksen mutta onneksi huomasimme ja lopetimme omalta osalta paukuttelun.Olivat melko vauhkoja mutta suuremmilta vahingoilta vältyimme.
Minä ainakin tulin siihen tulokseen eilis illan raketeista että näyttävyyttä niissä ei paljon ollut mutta pauketta sitäkin enemmän,liekö valmistaja ollut siinä uskossa ettei tarvitse paljon näkyä kunhan vain olisi ääntä.Sanoohan vanha sanontakin että"vaikka mun ääneni raitilta kuuluun niin ei mua kuitenkaan näy"..                                                                                              Toivottelen kaikille hyvää ja onnellista  uuden vuoden jatkoa...

9 kommenttia:

 1. Täällä Oulussa oli pauketta myös. Kävin torilla kattomas kaupungin ilotulituksen mutta pannahinen kamera jäi kotiin. Hyvää Uutta Vuotta !

  VastaaPoista
 2. Sama havainto minulla: nykyiset raketit pitävät kyllä ääntä mutta ovat melko vaatimattoman näköisiä. Itse ammuimme muutaman raketin, mutta ihailimme läheisen asuinalueen järjestettyä ilotulitusta, ja näkyihän tänne varakodin olohuoneeseen kahden kaupungin ilotulitus sen lisäksi.

  VastaaPoista
 3. Meillä oli vähän juhlavampi tulitus, kun tässä kaksi kuntaa yhdistyi - katselin vain ikkunasta, mutta kyllä siinä räiskettä riitti...

  VastaaPoista
 4. Kyllähän sitä pauketta ja mekkalaa piisasi vuoden vaihtuessa.
  Antoisaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 5. Pauketta ja räiskettä riitti täälläkin!

  Mukavaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kommenteista.
  Minull oli kamera mukana mutta kun on hidas niin eipä oikein esittelykelpoisia kuvia saanut eikä niissä oikeastaan mitään kuvattavaa ollutkaan kun se pauke ei tarttunut kameralle näkyväksi.

  VastaaPoista
 7. Juu, pauketta oli täälläkin ja olimme lastenlasten kanssa ulkona ampumassa muutamia munagranaatteja. Mutta sittenhän se pauke vasta alkoi kun kello lähestyi 12 ja on vielä tänäänkin paukuteltu(ei me). Kylmähän siinä tuli sytyttäjälle ja suojelijoillekin. Oikein mukavaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 8. Oikein mukavaa TÄTÄ Vuotta sinne!!!
  tuksu

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommentista Helena ja tuksu.

  VastaaPoista