maanantai 15. marraskuuta 2010

Kameran tyhjennystä

Vanamoita kannun kyljessä.Löysin vähän nuhjaantuneita siirtokuva ja kokeilin miten vanamot käyttäytyy kannun kyljessä,poltto onnistui kohtalaisesti hieman kuvassa kiiltää kun pohjana on helmiäis lysteri.
Näkyisikkö tässä hieman paremmin.
Näissäkin on käytetty vanhoja siirtokuvia,ovat kuullemma suola astioita mutta minä ajattelin näitä tehdessäni laittaa näihin omatekoista konjakki sinappia jouluna.
Jouluvaloja on täytynyt laittaa jo kun on ulkona niin pimeää ja luntakin näkyy satavan.
Isänpäiväksi koristeltuja kynttilöitä poro aiheisella servetillä.
Gerpeerat näyttivät ihan hyvältä tässä maljakossa.Hieman valokajastaa salamavalon takia mutta on ehkä hieman parempi kuva kuin tuolla aikaisemmassa postauksessa.Tämä on tehty pesutekniikalla yhdessä poltossa.

Tätä kuvatessa kameraan ilmestyi teksti "älykäs kuvaus kulma"sen takia piti laittaa kun minäkin olen sitten saanut jotain älykästä aikaiseksi.Sen olen kyllä huomannut että kamera ilmoittaa vasta valosta mutta että jotain älykkyydestä niin se oli jo uutta.

Näitä en ole itse tehnyt vaan sisareni "mintun nurkasta".Ovat kyllä melkolailla näköisiäni.
Tulipa nyt aikamoinen kuvapläjäys sekalaisia.Isänpäivät juhlittiin hirvipeijaisissa sillä meidän kylän hirviporukka on perinteisesti jo 29 vuotta pitänyt peijaisensa isänpäivänä niin ei ole äitien tarvinnut vaivautua ruuanlaittoon.Kakkukahvit on sitten laitettu kotona ja sillälailla juhlistettu loppu päivää.
Sunnuntai aamuna oli pakkasta -14 astetta ja sumuinen pilvinen päivä mutta lunta on ihan jo mukavasti jospa se ei sulaisikkaan pois vaan tulisi oikea talvi.

13 kommenttia:

 1. Komeita ovat, komeita :). Etenkin vanamokannu kolahti tällä kertaa..

  VastaaPoista
 2. Upeita!Olet taitava!!!
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Vanamot ovat niin herkkän kauniita kukkia!
  Jep, mainioita joulusinappiastioita ...
  mielikuvitukseton laittakoon suolaa.
  Teillähän on ihan jouluisa maisema jo ja raikas pakkanen.
  Pöh, minulla on ihan tylsä kamera, kun se ei älyä kehua.
  Mainiota maanantai ehtoota!

  VastaaPoista
 4. Ihana Kannu! Ihana! Taitava tyttö siellä teillä asustelee :)
  Oikein mukavaa viikon jatkoo sinne
  tuksu

  VastaaPoista
 5. Kauniita töitä :). Miten olet tehnyt nuo kynttilät? Jos ei ole kovin vaikea tekniikka, lapset voisivat tehdä tuollaisia opettajille joululahjoiksi.

  On se aina mukava saada kehuja - vaikka sitten kameralta :D.

  Tulisipa tännekin lunta tämän ainaisen hämärän keskelle.

  VastaaPoista
 6. Kylläpä siellä asusteleekin tosi taitava tyttö ja vielä niin rauhallisessa maisemassa! Oikein mukavaa tiistaita sinne teille ja nelijalkaisille...märkiä suukkoja!

  VastaaPoista
 7. Ilmoittelepa sitten, sattuiko paketista sopivia asioita... silmämääräisesti tehtyjä, näet.

  VastaaPoista
 8. Hienoja keramiikkatöitä jälleen!! Minä rupean tässä eu-rahoitusta pähkäileen koulutehtäviin jahka saamme yläkerran pöytäkoneeseen lisää muistia.

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommenteista kaikille.
  Huopatossunen ja Elina paketit tuli perille KIITOKSIA.

  Askartelu liikkeistä saa ostaa kynttilälakkaa jota sivellään kynttilän pintaan sitten servetistä leikattu kuva tai revitty tasaisesti lakatulle alueelle ja päälle taas lakkaa kauttaaltaan kuvan alueelle niin että ilmakuplat katoaa ja annetaan kuivua,voi lakata vielä uudestaa jos haluaa.Jos kuvan pohja on eri värinen kuin kynttilä joutuu leikkaamaan melko tarkkaan mutta jos suunnilleen saman värinen kynttilän kanssa voi repiä reunoiltaan.Täytyy muistaa ottaa servetti kuvista ylimääräiset kerrokset pois.Isoimmissa serveteissä on kaksi valkoista ylimääräistä kerrosta ja pienemmissä yleensä yksi joissakin jopa kaksi.

  VastaaPoista
 10. Kauniita töitä! Täälläkin saisi kyllä lunta tulla,päivät on niin harmaat!
  Hyvää illanjatkoa!

  VastaaPoista
 11. Pistäpä kuvaa sovittajasta... pitänee tehdä toiset, kun Juulia alkoi persoamaan vaarin sukkia.

  VastaaPoista
 12. Kiitos Märta ja Elina.
  Pistän kuvan tulemaan sähköpostissa.

  VastaaPoista
 13. Voi että, mulla kuola valuu kun katon tuota sinun vanamo-kannuasi, ja edelleenkin se maljakko, jossa on kaunis talvimaisema.

  VastaaPoista