torstai 18. marraskuuta 2010

Ei mikkää viherpeukalo

En ole koskaan ollut mikään viherpeukalo mutta sain kuin sainkin tämän soihtuköynnöksen kukkimaan.Sain tämän viime keväänä meidän kukkakauppiaalta ilmaiseksi kun oli niin kuihtuneen näköinen eikä siinä ollut kuin puolikymmentä harokasta.
Laitoin amppeliin ja annoin vähän vettä ja kesällä sitten jonkun kerran lannoitetta.Sitten parikuukautta sitten huomasin että siihen alkoi ilmestyä melkeimpä jokaisees lehti hankaan oudon näköisiämypyköitä ja niitä seuratessa sitten alkoi putkahdella näin mitättömän näköisiä kukkia,eipä niitä paljon erota mutta kukkia kuitenkin.
Minä olen ollut kilttinä kun posti toi minulle pienen paketin ja siinä oli tälläinen heijastin joka tuli tarpeeseen sillä olen hukannut johonkin piiloon kaikki viime talviset heijastimet enkä uskaltanut lähteä hämärällä tienpäälle ennen kuin käyn heijastin ostoksilla.Kuinka ollakkaan kun sain tämän oli pakko lähteä ylimääräiselle lenkille....Kiitoksia heijastimesta. 
Posti toi samassa paketissa tämän sinisen tähden ja tuntuu ylentävältä että joku on minua muistanut tämän tähden nähdessään ja ostanut sen ihan vain minun takiani...Kiitos 

11 kommenttia:

 1. Hellässä huomassa ne kepakotkin kukkivat.
  Vaatimattomuus nurkkaan sen viherpeukalon kanssa. Lienee tämä soihtuköynnös oiva todiste viherpeukalosta!
  Loistava helmipöllö helmaan heilumaan ja baanalle!
  Toiveikasta torstaita!

  VastaaPoista
 2. Vai et ole viherpeukalo, rohkenen epäillä ;).

  Kiva että sain sinut ylimääräiselle lenkille ulkoiluttamaan heijastinta :D.

  VastaaPoista
 3. Valtavan taitava viherpeukalo olet! Soihtuköynnös tuo ihanan mukavaa iloa tähän harmauteen ja pimeyteen. Itselläni kukkii muuten oranssinpunainen, vihreälehtinen :) Sulla joku jalostuneempi muoto. Tuo heijastin on huippu!!!
  Ja tarpeen :)
  Mukavaa päivää sinne
  tuksu

  VastaaPoista
 4. Eikös ole mukava jos saa sellaisen kukan kukkimaan joka on melkein roskiin menvä, että viherpeukalo olet:)
  Ihana heijastin ja tähti

  Mukavaa torstaita!

  VastaaPoista
 5. UNOHDIN "vastata" tuohon pelargonia-kysymykseen. Itse kastelen syksystä niitä n. joka toinen viikko, mutta kun alkavat näyttämään "kompostikamalta", harvennan, ja kastelen vain kerran kuussa. Siellä ihan viileässä, ei multa rutikuivaksi kuivukkaan. Se siis on oleellista, ettei multa kuivuisi ihan korpuksi, muttei saa olla märkää, muuten se mätänee...joskus sitä onnistuu, läheskään aina ei, ainakaan tämmönen noviisi :)
  Mutta yritetään, jookos!
  tuksu

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista kaikille..
  Kiitos myös tuksulle pelakuun hoito ohjeesta,minulla on 3 pelakuuta kokeilussa kuinkas käy talven jälkeen.
  Tuo minun soihtuköynnökseni on kirjojen mukaan A.marmoratus joka on mitättömän näköinen kukiltaan mutta kauniit lehdet ja sitä se tosiaan on.Vaatii kuulema tiheästi nuorennusta.

  VastaaPoista
 7. Juu, ei kyllä täälläkään mikään viherpeukalo asusta. Nyt kun taas lämmitetään leivinuunia,enkä ole ilmankostuttajaa löytänyt varastosta, on viime keväänä asiakkaalta saatu iso kroton eli ihmepensas pudottanut kaikki vanhat ja uudetkin lehtensä ja on kohta aivan kalju. Arvaa meinaako parku päästä. Vaikka joka päivä suihkupullolla olo olen helpottanut, niin se vain näivettyy.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommentista Mintun Nurkka.
  Minulla on vielä lehdet suurin piirtein pysyneet kukissa mutta kastelu pitäisi oppia hieman säännöllisemmäksi.Keskus lämmitys rasittaa kukkia talvella aikalailla.

  VastaaPoista
 9. Taidanpa lähtä kastelemaan kultaköynnöksen, huonearalian ja anopinkielen ne ovat hyviä kasveja. Kestävät kuivuutta tosi hyvin. Tiedättekö muuten että anopinkielikin kukkii!!! minä en tiennyt ennenkuin se kukki 20 vuoden jälkeen "varastamispäivästä" Takat on nyt lämmitetty ja taas tarkenee. Pöllö on tosi hieno jostapa tuli mieleen joulu ja immeinen jolle vois tuommosen lahjoittaa...

  VastaaPoista
 10. Kiitos kommentista saga.
  Minulle yksi miniänä haukuttu ystävä totesi kun näki minun anopinkieleni kukassa "tulispa anopinkin kieleen samanlaiset vesirakkulat"..
  Minunkin täytyisi aloittaa heijastimien teko lastenlapsille.

  VastaaPoista