perjantai 8. lokakuuta 2010

Lokakuu

Jo syyskuun lopulla minun kukkapatani kärsi pakkas vaurion jopa Pelarguuniani kärsivät saatikka sitten Daalia.
Lokakuun ensimmäisellä viikolla kiertelin ilta hämärässä kameran kanssa pitkin pihaa ja ihailin auringon laskua,taivas oli kuin tulessa.
Taivaan ranta oli todella kaunis mutta kuvissa ei oikein pääse oikeuksiinsa.
Puunlatvat olivat kuin kullattuja niitä olisi voinut katsella pitempäänkin mutta aurinko laski aika nopeaan.
Runkoruusu aukoo vielä kukkiaan mutta hitaasti ,täytyisköhän tuoda sisälle.
Olen pitkin pihaa laittanut Callunoita niitä on kuisteilla tiensuussa tonkannokassa ja tämä kanto on navetan ja asuinrakennuksen välissä ja siinä olen pitänyt kesällä kukkia ja talvella Kanervia mutta tänäsyksynä laitoin Callunoita kun kaikki kehuivat niiden kestävän paremmin kuin kanervat.Aurinkokenno lamppu valaisee vielä iltoja mutta kunhan päivät vielä lyhenee siinä samalla latausaika valoa ei riitä kuin muutama minuutti.Vaihdan siihen sitte tilalle patteri kynttilan ja niitä minulla onkin sitte enemmälti pitkin pihaa..Tuohon vihreänvalkoiseen callunaan ihastuineritoten ja täytyi muutama saada,olisin varmasti ostanut niitä useamman mutta niitä ei ollut aikaisemmin ja kerkesin jo laittaa muut.Jospa sitten ensi syksynä jaksan odottaa että kaikki värit ovat tulleet. 
Flunssa alkaa vähitellen helpottaa hitaasti kylläkin mutta jospa elämä vielä voittaisi että jaksaisi jotain tehdäkkin.Erikoiskäsitöistä täytyi kuumeen takia jäädä pois viime tiistaina mutta kotonakaan ei oikein jaksanut etes neuloa.Vielä olisi tekemistä ennen joulua mutta suurin osa lahjoista on jo tehty ja jos ei kerkeä onhan se joulu ensi vuonnakin.

13 kommenttia:

 1. Kovin kauniita ovat kuvasi, tuo taivaanrantakin helottaa niin punaisena...
  Kaunista!
  Syksy muuten ei oikein nappaa...kaappeja olen tänään siivonnut ja kylmästi tyhjentänyt turhaa kamaa "jos-joskus-tarttee-laatikkoon" vietäväksi aitan vintille, sieltä sitten kirpparille...joskus, kun saan ne järjestykseen.
  Nyt tuo polvi aika lailla rassaa tekemisiä :(
  Mukavaa viikonlopun alkua sinne
  tuksu

  VastaaPoista
 2. Mahtavia kuvia auringonlaskusta!
  Äl' o liian vaatimaton.
  Runkoruusu kannattaa ... varmaankin olet sen jo sisätiloihin pakkaspojan armoilta kantanutkin.
  Kaunis talviasetelma tonkassa!
  Luen tässä lentsun poistatus loitsun ;o) ja hyppelehdin kuin shamaani köökin lattialla.
  Kuis isoja ne kevään vasikat jo ovat?
  Viihtyisää viikonlopun aattoa sekä terveiset perheelle!

  VastaaPoista
 3. Komeita auringonlaskukuvia ja kauniita callunoita :). Syksy on ollut harvinaisen kaunis, vaikka tietysti kuivuus on haitannut sienten kasvua. No, enpä olisi sienimetsään joutanutkaan tuon remonttitouhun vuoksi :(.

  VastaaPoista
 4. Calluna kestää melko hyvin taivasallakin, jos sitä kastelee pakkasiin asti. Minulla oli viime talvena katoksen alla callunaruukku ja siihen tuiskusi vähän luntakin, mutta hyvin kesti.

  Paranemisiin, kyllä se siitä pikkuhiljaa....

  VastaaPoista
 5. Kauniita auringonlaskukuvia,ihana asetelma callunoista!Runkoruusu kukkii kauniisti,samoin täällä,pitänee ottaa sisälle kun luvassa on kylmenpää!

  VastaaPoista
 6. Onpa aivan ihania kuvia, joita voin näin ihailla! Kiitos! Sipulimaitoa hunajan kera, niin johan limat irtoaa. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista kaikille vierailijoille.
  Tämä on siitä ihmeellinen flunssa että ensin tuntuu että tämähän alkaa jo helpottaa mutta sitten ottaa takapakkia.Minulla se otti eilen illalla muutaman askeleen takaperin ja illalla oli aivan hirveä olo kun vatsakin vielä oikutteli,nyt taas on hieman helpompaa mutta saa nähdä mihin päin sitten taas kääntyy.
  Lunta se on tännekkin luvannut alkuviikosta saa sitten nähdä miten käy.

  VastaaPoista
 8. Onkohan nyt liikkeellä useampaa lentsusorttia? Pitää ottaa nyt jotain monivitamiinitroppia, että vastustuskyky palaa edes pätkittäin. Hmm callunat? jotain kivaa pitäis kuistille saada kun tuo pihakin alkaa olla nimensä mukainen eli "risuniitty"

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommentista saga.
  C-citamiinia tupla annoksena muutaman päivän ja tietysti d-vitamiinia kans.
  Callunoita on ihan mukava levitellä pitkin pihaa ryhmissä ja keskelle kynttilälyhty pimeitä iltoja valaisemaan.
  Sitäkin paikkaa on sitten nimellä paiskattu niin kuin tätä meidänkin aluetta,kartastakin löytyy nimellä Rytykorpi ja"ei se nimi miestä pahenna ellei mies nimeä" sanoo vanha sananlaskukin.

  VastaaPoista
 10. Heissan,

  voitit Vivaldineuleen :). Laitatko yhteystietoja minulle, niin postitan sen ensi viikolla jossain välissä.

  emailiosoitteeni löytyy blogin vasemmasta reunasta pikkupräntillä. En viitsi laittaa sitä tänne, kun tiedän nettirobottien skannailevan emailosoitteita ja siitä tulee vaan roskapostitulva. Tuo pikkupräntti on kuvana, joten siitä eivät fiksutkaan robotit saa selvää :)).

  VastaaPoista
 11. Kiitos vielä kerran.
  Jospa minä löytäisin sen osoitteen.

  VastaaPoista
 12. Osoite tuli perille ja laitan postia torstain tienoilla :).

  VastaaPoista
 13. Kiitos Neferi.
  Ei mitään kiirettä hyvää jaksaa aina odotella.

  VastaaPoista