tiistai 12. lokakuuta 2010

Ensilumi

Sunnuntaina posliininmaalauksessa ollessa alkoi lumisade ja sitten muuttui räntäsateeksi sakeasti tuli mutta ei jäänyt maahan kun oli senverran lämmintä.Sitten illan ropotti vettä aivan kiitettävästi.
Tiistai aamuna oli sitten tämän verran lunta pihassa juuri huomaa.Tämä on kuvattu olohuoneen ikkunasta kun en tarennut vielä siinä vaiheessa lähteä uloskuvaamaan.
Läksin 9 aikoihin ajamaan Erikoiskäsitöihin ja heti kotoa lähdön jälkeen törmäsin tälläiseen tepastelijaan .
Mitään kiirettä ei pitänyt olisi vaikka kuinka kauan keikaillut tiellä mutta minulla oli pieni kiire ja sain hätistettyä sivummalle.
Joka kerta kun lähden kylille joudun tämän ylittämään ja kuinka ollakkaan pysähdyin kuvaamaan kun kerrankin kamera sattui olemaan matkassa.
Huomasin onnekseni kun yritin jatkaa matkaa että punaiset vilkkuu ja puomi laskeutui.Aurinko häikäisi sivusta sen verran etten heti huomannut punaisten vilkkuvan mutta onneksi puomi ehti laskeutua etten ajanut junan eteen.
Vauhtia oli kun malmijuna pyrhälsi Kostamusta kohti.
Tässä on sitten toinen pysähdyksen paikka kun tullaan valtatie 22:selle mutta harvemmin kovin kauan tarvitsee odotella kun pääsee jatkaan matkaa,liikenne ei ole niin tavattoman vilkasta kesällä on lomien aikana enempi kulkijoita.
Tästä opasteesta näkee kuinka pohjoisessa minä asun,sekä itään että länteen on suurin piirtein samamatka.Oulu on rannikko kaupunki lännessä ja Kajaanista on vielä melko huikonen Venäjän rajalle niin suurinpiirtein keskelle sattuu asuinpaikkani.Harvemmin näin tapahtumarikas matka ja tuo kamerakin sattui ihan vahingossa mukaan.


9 kommenttia:

 1. Ka, ihan ukkometto lähtenyt jalan kylille.
  Jep, kamera kaulaan niin aina löytyy kuvattavaa, kun sillä silmällä katselee.
  Eikä sitä tarvitse välttämättä kotonurkkia pidemmälle lähteä.
  Meillä liiteli muutama valkoinen hiutale, mutteivät ne maahan asti ennättäneet.
  Hyv' yötä!

  VastaaPoista
 2. Sulla on vaarallinen kylille-meno-tie...noi tasoristeykset on minusta niin pelottavia.
  Komee Ukko Metso-Herrakin osui linssiin :) Harvinaisempaa herkkua kaupunkien liepeillä asujille.
  Laita joskus töistäsi posliinin maalauksesta esille. Taivalkoskella mulla oli Ystävä, joka teki minullekin kauniita juttuja... itse en osaa...
  Oikein mukavaa viikon jatkoo
  *toivoo ettei lumi vielä tulisi tänne, Hämeeseen*
  tuksu

  VastaaPoista
 3. Onpa komia Ukko-Herra-Metso tiellä keikistelemässä! Vai niin pohjoisessa sinä asut. Mutta siellä on varmasti kaunista ja rauhallista! Aurinkoista päivän jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Juupa, mitäs sitä merta edemmäksi kalaan, tapahtumia löytyy ihan kotinurkilta :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista kaikille.
  Luultavasti tämä sama Herra-Metso on ollut useammin tuossa samassa kohtaa,minulla ei vain ole ollut kamera matkassa.Keväällä meni tien yli emo 8 poikasensa kanssa eikä tietenkään ollut kameraa jäi vähän harmittamaan.
  Puomit on olleet vasta muutaman vuoden tuossa ylikäytävässä kun sähköjunat aloitti tälläkin korkeudella liikennöinnin,harvemmin sattuu juna menemään juuri silloin kun olen yli menossa.
  Laitan posliineista kuvia kun saan taas jotain valmista,aivan ensimmäisissä postauksissani keväällä laitoin tänne muutamia kuvia posliineista ja vähän muistakin käsitöistä.

  VastaaPoista
 6. Metso-Herra tiellä kävelyllä,minullakin on puomit
  vastassa,kun lähden täältä kaupunkiin!
  Mukavaa keskiviikko päivää!

  VastaaPoista
 7. Kiitos vesimiesneuloo kommentista.
  Kyllä ne puomit on hyvä olla olemassa ettei sattuisi niin paljon onnettomuuksia.Tässä meidän ylikäytävällä ei ole vielä sattunut koskaan onnettomuutta onneksi mutta muutama kilometri eteenpäin on muutama ihminen menettänyt henkensä junan alle ja peräti sisarukset meni yhtä aikaa.

  VastaaPoista
 8. No olihan komea lintu! En muuten ole livenä nähnyt vaikka en asu kuin 99km päässä. Meillä ei ihan noin sakeasti ole lunta tullut liekö tuon meren syytä. Tiistaiaamuna oli ensimmäiset liukkaat.

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommentista saga.
  Sakiasti tuli mutta maassa ei näkynyt sitä mukaa suli.
  Oli tiistaina täälläkin vähän liukasta mutta talvirenkailla varovasti ajellen ei ollut hätää.Tänään täälläkin sitten alkoi lumisade mutta aamulla näkee onko minkä verran maassa.

  VastaaPoista