keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Pyynnöstä

                                         KUPERKEIKKA KAKKU
             
               3-4 keskikokoista omenaa(vaikka oman puutarhan pudokkaita.
                       Taikina:
               4 kananmunaa
               3dl sokeria
               3½ dl vehnäjauhoja
               2tl leivinjauhetta
               150g sulatettua voita

Voitele ja korppujauhota suuri reiätön kakkuvuoka.Kuori ja paloittele omenat vuoan pohjalle ja ripottele niiden päälle sokeria ja kaneelia.Valmista sitten taikina.Vatkaa kananmunat ja sokeri huolimattomasti vaahdoksi ja lisää sitten taikinaan muut aineet sekaan kaikki yhtäaikaa.Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada omenien päälle.Paista  kakku uunin alaosassa 200 asteessa..Kypsyminen kestää noin tunnin,Kypsä kakku ei tartu tikkuun ja reunat alkavat irrota vuuoasta.Kumoa kakku laakealle vadille ja herkuttele pienen jäähdyttelyn jälkeen.
   Teen yleensä tämän puolitoista kertaisena peltille. Olen myös ennen omenien laittoa ripotellut sokeria ja kanelia peltille.

Olen ohjeen kirjoittanut sanatarkasti 4h yhdistyksen PÖPERÖ kirjasta joka on tarkoitettu aloitteleville leipureille.
Kone ei suostunut siirtämään ohjetta skannattuna blokiini jotenka jouduin sen kirjoittamaan mutta toivottavasti ei jäänyt pahoja kirjoitusvirheitä olen kyllä yrittänyt tarkastaa ettei niitä olisi.
           
         Eiku herkuttelemaan!!!

7 kommenttia:

  1. Voi, kiitos, kiitos Tarikka tuosta ihanasta ohjeesta! Pitääkin kokeilla sitä pian! Aurinkoista päivän jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Näyttää herkulliselta ohjeelta. Onneksi esikoinen pakkasi muuttotavaroihin kakkuvuoan (äiti olisi jättänyt kotiin), joten voisimmepa kokeilla viikonloppuna.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista Helena ja Huopatossunen.
    Kyllä se on ihan kokeilemisen arvoinen ja olen kokeillut myöskin lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa,oli hyvää.

    VastaaPoista
  4. Kiitos reseptistä!
    Hedelmäkulhossa on kolome omenaa.
    ;o) jälkiruokana taitaapi olla omppupiirasta.
    Toiveikasta torstaita!

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommentista Tarina.

    Hyvää ruokahalua.Bon Abetit.

    VastaaPoista
  6. Kiitoksia ohjeesta mulla onkin täällä taas ämpärillinen pudokkaita ja puussa uskokaa tai älkää vielä ainakin toinen samanmoinen määrä.

    VastaaPoista
  7. Kiitos saga vierailusta.
    Leivohan piirakoita pakasteeseen pitkän talven varalle.

    VastaaPoista