lauantai 4. syyskuuta 2010

Nyt kun kesä mennyt on

Syksyn ensimmäinen askare on laitta meidän tiensuuhun kallunat tai kanervat  tonkan päälle ja aurinkokenno valaisin,myöhemmin laitan lampun tilalle joko patteri kynttilän tai  poltan siinä tavallisia lyhtykynttilöitä ohikulkijoiden iloksi ja harmiksi.
Ulko krysanteemi innostui kukkimaan aurinkoisesti.
Runkoruusuni päätti vielä kerran aloittaa kukinnan jo neljännen kerran tälle kesälle.
Punainen koivu alkaa olla syysväreissä elikkä alkaa kellastua samanlailla kuin muutkin koivut.
Pihakoivussa on jo syksyn merkkejä keltaisia lehtiä ja jonkun verran jo varisseitakin.
Vaahteralla ei ole vielä mitään kiirettä talviteloille,kaikki muut alkavat kellastua ja puottaa lehtiään mutta vaahtera täysin vihreä.Kellastuu vasta sitten kun tulee pakkaset ja saman tien puottaa kerralla lehtensä.
Tässä on jo keritty monta kynttilää polttaa tällekkin syksylle onneksi on jäljellä vielä viimetalven varastoja.

12 kommenttia:

 1. Syksyn tuntua on tosiaan ilmassa, vaan ei sieniä metsässä :(. Tuo lyhty on kyllä tosi upea, ja elävä tuli palaa meilläkin kun illat vielä tästä pimenevät. Huomenna yritän saada antamasi akileijan siemenet maahan.

  VastaaPoista
 2. Aurinkokennovalaisimet ovat käteviä, vaikka ensin olinkin vähän epäluuloinen. En myöskään ennen aikaan lämmennyt kallunoille ja kanerville, mutta parina viime syksynä olen ihan tyytyväisenä istutellut niitä.

  Minullakin runkoruusu tempaisi uudet nuput esille, varmaan vielä kukkii vaikka kuinka, jos sää lämpenee.

  VastaaPoista
 3. Kyllä on komia tuo lyhty!Meilläkin aurinkokennot valaisevat kukkapenkeissä,samoin minunkin runkoruusu on kukkanuppuja täynnä ehtiikö sitten kukkia!
  Mukavaa lauantai iltaa!!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista Huopatossunen,Neferi ja vesimiesneuloo.
  Meillä on sieniä ihan takapihalla ja useammanlaisia,yhden muhennoksen olen niistä tehnytkin.

  Aurinkokenno valaisimet ovat ihan käteviä näin alkusyksystä ja keväällä mutta talvella eivät kerkeíä latautua lyhyen päivän aikana.Kestävät joskus useammankin vuoden.
  Kallunat ja kanervat on ihan kivoja pihassakin kun muita kukkia ei enää ole.Haudoille yleensä vien kanervia ovat isompia ja näyttävämpiä vaikka veis vain yhden.
  Minäkin ajattelin kylvää vielä akileijoja vaikka niitä onkin useampaa väriä jo kukkapenkeissä.

  VastaaPoista
 5. Onpa teillä kaunista ja syksyn värit ovat niin kauniita! Minäkin ihailin aina vuodenaikoja kun asuimme Temmeksellä. Siellä oli niin kaunista ja rauhallista. Mukavaa sunnuntaita sinne teille kaikille ja muistathan...suukkoja nelijalkaisille!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Helena kommentista.
  Vuodenajat näkyvät täällä hyvin ja olen aina ihaillut syksyn värejä se oli yksi syy aikoinaan etten muuttanut Oulua kauemmaksi,halusin elää jokaisen näkyvän vuodenajan mutta talvea minä rakastan vaikka olen keväällä syntynyt.
  Aidan vierellä on lentosuukkoja lähetelty.

  VastaaPoista
 7. Voi kuinka kauniita kuvia! Kyllä syksyn värit ovat kauniit, vaikken oikeasti mikään syksyn ihminen olekkaan. Värikkyys on kuitenkin IHANAA! Koillismaalla asuessani nautin suunnattomasti väreistä luonnossa.
  Kiitos sinulle taas ihanasta jutustasi:)
  tuksu

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommentista tuksu.
  Minä tykkään syksystä enkä vihaa niitä syys sateitakaan kun ne jotenkin kuuluu tähän vuoden aikaan,nyt kuitenkin on aurinkoista ja aika lämmintäkin.

  VastaaPoista
 9. Syksyn koreuteenhan luonto virittäytyy pikku hiljaa.
  Runkoruususi on ihana ja jälleen aloittaa kukinnan WoW tuota voi sanoa jo viherpeukalon taidoksi.
  Hyvän yön hali!

  VastaaPoista
 10. Kiitos kommentista Tarina.
  Runkoruusun hoitaja on kaukana viherpeukalosta,olen kastellut milloin muistanut tai kastelukannun kanssa ohi kävellessä välillä on saanu jotain vettä väkevämpääkin.Alkukesästä ne kuivukin kun olin lomalla niissä ei ollu yhtään tuoretta lehteä.

  VastaaPoista
 11. Runkoruusuhan meinaa tehdä ennätyksiä. Krysanteemeja laitoin kaksi ja vielä (kop, kop) kuulette kun koputan päätäni eli puuta: Kosmoskukat kukkivat mutta kovin kitsaasti avaavat nuppuja yksi kerrallaan.

  VastaaPoista
 12. Kiitos saga vierailusta.
  Sen voin tunnustaa että ennätys on jo se että runkoruusu on vielä hengissä minulla.
  Kyllä varmaan kerkiävät kukkia kosmoskukkasi siellä ei tule pakkaset niin pian kuin täällä sisämaassa.Meillä oli tänä amuna kuudelta +1 aste.

  VastaaPoista