lauantai 13. huhtikuuta 2013

Formuloitten lumoissa

Nyt aletaan olla normaalissa aikataulussa ja kevät jo pitkällä ja Formuloistakin on saatu nautti täysillä kun Kimilläkin on mennyt ihan mukavasti.Tämmöselle "vanhukselle" joka on hurahtanu Formuloihin ei televisiosta paljo muuta katsottavaa tulekkaan uutisten lisäksi.Tänäkin aamuna täytyi nousta hyvissä ajoin aamukahville että harjoituksista ja aika ajoista ei jää yhtään näkemätä ja täytyy katsoa vielä reaaliajassa eikä tunteja myöhemmin nauhotuksia.Huomen aamulla alkavat  maxilla vasta 10.00 niin saa nukkua pitkään.Kevät etenee suurin harppauksin välillä vettä sataen jotenka hangetkin on jo madaltuneet eikä ole enää menemistä päivälenkille moottorikelkan jälille kun se ei oikein enää kanna sauvakäveliää.Maantie alkaa olla sula jotenka reipasta vauhtia pystyy pitämään eikä tarvitse varoa jäistä liukasta tietä,ei kuitenkaan pidä niin lujaa mennä että sotkeutuu omiin jalkoihinsa ja sauvoihin.Potkuri kelejä ei meillä tänätalvena ollut kun uusi sepeli irtosi jäisestä tien pinnasta jokaisella aurauksella ja jalakset tökki kiviin jotenka jätin potkurin suosiolla kotiin sillä sen verran on aikaisempaa kokemusta kuperkeikoista potkurilla kiveen törmäyksessä

Neulomukset olen malttanut jättää melko vähiin sillä hiihtolomalla aloitetut sukatkaan eivät ole vielä valmistuneet.Siitä edestä olen sitten lukenut ja täyttänyt ristikoita jos joutilasta aikaa jää.

Poikima aika on alkanut ja tällä viikolla olemme saaneet 5 uutta hoidokkia navettaan vielä pitäisi ainakin 15 vasikkaa syntyä.Tänä talvena meillä olikin ennätys vähän emoja huonon viimekesän sadon takia toivottavasti ensi kesä olisi hieman kuivempi että pystyisi normaaliin sadon korjuuseen.

Eilen ja tänään on ollut pilvistä ja satanut vettä mutta välillä aurinkokin pilkistelee lenkille lähdin auringon paistaessa mutta kun tulin niin olin melkoisen märkä ulkopuolelta.Toivottelen taas kaikille aurinkoista ja leppoista kevättä.


10 kommenttia:

 1. Mukavaa viikonloppua sinulle tulin toivottamaan.
  Itse en formuloita aktiivisesti seuraa, mutta meidänkin perheessä niitä noustaan vaikka aamuyöllä katsomaan :)
  Kevät jumittaa täällä, meillä ei kuki vielä edes lumikellot, nekin ovat vielä lumipeitteen alla...
  tuksu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaiset ajot on katsottava vaikka kuinka aikaisin olisivat.

   Lumikellot ei kuki meilläkään aivan heti sillä vielä on lunta paljon yli puolen metrin vaikka sade on hankia madaltanutkin.

   Poista
 2. Meilläkin on vielä komeat hanget pihassa, mutta auratut alueet ovat loskaa ja raöaa. Inhoan rapakeljä yli kaiken ja odotan kovasti kesää - lämmintä ja kuivaa kesää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että kesä olisi etes vähän kuivempi kuin viimekesä.

   Meillä aloitti iltapäivällä räntäsateen saa nähdä paljonko karttuu lisää,mutta niinhän sitä sanotaan että uusi lumi on vanhan surma.

   Poista
 3. Tuijottele sinä formuloita minunkin edestä...
  Ihanaa viikonloppua ja kevään edistymistä

  VastaaPoista
 4. Kyllä minä tuijottelenki,hyvin meni tänäänki mutta jospa taas voitto ensi sunnuntaina.

  VastaaPoista
 5. Meillä miesväki ja tyttö seuraavat kisoja ja elävät niissä täysillä mukana.
  Kevät teki nyt viikonloppuna jättiharppauksen. Hiihtokelit meni vesisateen myötä.
  Mukavaa kevään jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me seurataan kaikki.
   Hiihtokelit on tainnu mennä täälläkin sillä aamuyöstä alkoi kaatosaje ja hanget tais alentua melekosesti,tie ainakin suli.
   Isäntä kylläkin uskoo vielä pystyvänsä hiihtämään.

   Poista
 6. Kevät etenee ihan mukavasti tällä hetkellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä etenee sillä yön aikana ainakin tie oli sulanut ja piha on melkolailla myös,pääsin jopa autolla pihaan.

   Poista