perjantai 22. maaliskuuta 2013

Aikaa on vierähtänyt

Muutama tovi on vierähtänyt kun viimeksi olen päivittänyt blogiani.Loma meni mukavasti kylpylässä läträten ja ulkoillen.Keilaamaan en pystynyt kun oma heittokäsi oli hieman ärtynyt ja isannan olkapää ei myöskään antanut myöten moiseen urakkaan,täytynee sitten kesäkuula keilata sitäkin useammin jos kunto antaa myöten.Sen verran kuntoilu riipaisi mukaansa että Isännällä heräsi hiihto into niin paljon että kymmenien hiihtämättömien vuosien jälkeen innostui ostamaan ihka uudet sukset,sauvat ja monot,liikkeessä laittoivat siteet paikoilleen jotenka kämpille päästyämme tulikin eteen lähtö suksien kokeiluun ja hiihto kilometrejä onkin sitten mukavasti kertynyt.Isäntä värkkäsi jopa oman latukoneen kun pelkällä moottorikelkka reitillä oli huonon puoleista hiihtää.Minä olen sen sijaan tyytynyt kävelemään pelkällä moottorikelkan jälellä jonka poika ajoi kotipellon reunoja kiertäen.
  Hiihtolomat on vietetty tänäkin talvena normaaleissa sää oloissa tuiskua ja aurinkoa tasapuolisesti ainakin tällä korkeudella.Uinti reissua jouduttiin siirtämään vuorokaudella lumituiskun takia kun ei tehnyt mieli lähteä niin sakeaan ilmaan autoileen.

  Kevät tekee tuloaan ja aurinkoisia päiviä on riittänyt useampiakin mutta aika kovia yö pakkasia on ollut ainakin meidän korkeudella ja pidänpä sitä melkeimpä normaalina tähän aikaan vuodesta.
Pääsiäistä odotellessa virpojat kiertelee palmusunnuntaina
jotenka varasin muutaman suklaamunan siltä varalta jos niitä pikku-trulleja eksyy meidänkin ovelle.
Tiistaina kävimme Oulussa ja sillä aikana kun auto oli huollossa kävelimme Isännän kanssa kiertelemässä kaupoissa katselemassa ja  wc-temonttia ajatellen pisti minun silmiini nämä wc-pöntön kannet jotka tietenkin piti kuvata.Tuo harmaja ruusu olisi ihan mukava ja runaisenakin sitä olisi saatavilla mutta
pelottaisko tämä wc:hen pyrkijän heti ovelta pois.

  Aikaa siis on vierähtänyt mutta aivan toimettomana en kuitenkaan ole ollut vaikka neulomukset eivät ole edistyneetkään niin olen aikaani kuluttanut lukemalla ja ompelemalla jonkin verran muiden kotitöiden lomassa.
Elokuvissa piti keskiviikko iltana käydä isännän kanssa kun sellaisiakin satuttiin esittämään tässä syrjäisessä kolkassa "21 tapaa pilata avioliitto"oli elokuvan nimi.En kuitenkaan laskenut oliko niisää yhtään sellaista jota olisi tullut käytettyä oman 42 vuotta kestäneen avioliiton aikana mutta ääni oli niin korvia raastavan kovalla että korvat soi vielä kotiin tultuakin.
    Toivottelenpa kaikille mukavaa ja aurinkoista Pääsiäisen odotusta ja kevättä.


14 kommenttia:

 1. Ruusuinen wc-pönton kansi olisi ihan kiva:)
  Aurinkoista ja Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 2. Lisää aurinkoa toivotellen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoa on ollut tällä viikolla melkein joka päivälle.

   Poista
 3. Kiva että oli onnistunut loma ja mies löysi "uuden" harrastuksenkin. Minä olen potkukelkkaillut ahkerasti tänä talvena, kun on ollut niin hyvät potkuttelukelit :)

  Aurinkoista talven jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hiihto on vain ollut unohduksissa liian kauan.
   Täällä tuo meidän tie on ollut koko talvaen niin sorapinnalla ettei potkukelkkailu ole onnistunut mutta toivoisin että hangella pääsisi kelkkaileen kevään edetessä.

   Poista
 4. Olipa mukavaa kuulla sinustakin!
  Itse olen myös hiihdellyt tänä talvena enempi kuin moneen vuoteen aiemmin. Pakkaset ja kova tuuli ovat kuitenkin olleet riesana.
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turhan kauan tuli pidettyä taukoa.
   Melkoset pakkaset on täälläkin hieman ulkoilua hidastanut.

   Poista
 5. Mikäs sitä isännän on lylyä lykkiessä, kun on uudet sukset ja luntakin riittävästi.
  Kevättalven hangilla hiihellessä on hipiä hetkessä kuin olisi etelänmatkalla käynyt.
  Kutominen ei aina innosta ja silloin on parempi tehdä jotain muuta. Lukea vaikka lukematon määrä kirjoja.
  Mukavaa pääsiäisviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta on ihan riittävästi hiihtämistä varten mutta kun ei ole ollut nyt lauhaa niin moottorikelkan jälki tahtoo upottaa käveliän alla.
   Lukematon määrä on tullut luettua.

   Poista
 6. Ruusuinen kansi näytti kivalta :) En olekaan missään nähnyt tuollaisia kansia ennen.
  Täällä on öisin pakkasta, toisinaan jopa runsaat kymmenisen astetta. ja päivisin lämpöasteita. Mukavaa kun aurinko paistaa päivisin ja lämmittää jo parveketta, jossa Teemu tykkää nukkua auringonpaisteessa :)
  Mukavaa viikkoa pääsiäistä odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisen kerran minäkin niihin törmäsin nyt Oulun reissulla Bauhausissa en nimittäin ole Oulussa käynyt sitten elokuun.
   Lämpiman puolella on täälläkin päivisin vaikka yöllä olisi -20 astetta.Meillä Vilma kissa ottaa aurinkoa terassin pöydällä.

   Poista
 7. Lukuintoa, kevätauringonsäteitä ja oikein hyvää ja Iloista Pääsiäistä!

  VastaaPoista