torstai 23. elokuuta 2012

Lehdet putoo

Punainen koivu on aloittanut jo lehtiensä pudottelun.
Alaoksat ovat jo tyhjiä,ainakaan tähän koivuun ei taida ruskaa tulla tänä syksynä.Kyllä tavallisetkin koivut tiputtelee harvakseltaan lehtiään.Empä muista milloin on näin aikaisin lehdet alkaneet varista.
Tämä Vaahtera taas ei itse pudottele vielä lehtiään mutta meillä on muutama vasikka jotka eivät pysy aitauksessaan ja riipivät vaahteran alimmaiset lehdet parempiin suihin.
Tylsää ja aika tahtoo käydä pitkäksi kun ei uskalla vielä aloittaa neuleita ja ristisana tehtäviä olen yrittänyt täytellä aikanikuluksi.Jopa 2 lehteä on lähdössä arvontaan.En ole aikaisemmin niitä lähettänyt mihinkään mutta nyt ajattelin kokeilla vaikka en tiedäkkään olenko ne oikein täyttänyt sillä eihän sitä tiedä ennenkuin kokeilee.
Viime vuoden olin kokonaan pois kansalaisopiston piireisä mutta nyt ilmoittauduin pukuompeluun pitkästä aikaa kun löysin kätköistäni kankaita joista voisi jotain tehdä.Löytyi ihanan tummanpunaista samettivelouria josta ajattelin ommella itselleni "juokselupuvun"saa sitten nähdä vieläkö osaan.Olen aikoinaan ommellut paljonkin lapsille,itselle ja jopa isännälle mutta sitten kun perheeseen alkoi tulla koulun käyneitä ompelioita tyttären ja miniän muodossa jotenkin tuntui etten minä enää niin sanotusti ilikiä enää ommella mutta nyt ajattelin verestää taitojani.Meillä oli kyläkoululla pukuompelu piiri toistakymmentä vuotta,ompelin jopa kansallispukuja kaksin kappalein.Sitten meidän lakkautetulle koululle tuli kudonta piiri ja ompelu sai jäädä.
Nyt uuden koulukeskuksen valmistuttua alkaa pukuompelu uudessa koulussa ja vanha ope tuli takaisin jotenka on aika verestää ompelu taitoja.
    Aurinkoisia syksyn kuulaita päiviä ja iltoja teille kaikille.

19 kommenttia:

 1. Niinkuin miniä minulle sanoi: "Aina voi aloittaa alusta", niin ei kun sinne pukuompeluun vain. Kyllä sitä äkkiä muistaa kaikki niksit ja muut kommervenkit :)) Jopa on hurjaa että olet ommellut peräti kaksi kansallispukuakin, se vaatii jo paljon taitoa.
  Ristisanatehtävät on rattoisaa ajankulua, minä aina illalla viimeiseksi täyttelen niitä. Ja ainahan voi järjestellä lankoja ;D
  Oikein hyvää vointia sinulle ja mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista.
   Ei kansallispukujen ompelu niin hirviästi taitoo tarvi perus jutut jos ossaa niin hyvä on,plussaa on jos on hyvä opettaja niin kuin meillä oli.
   En oo vielä paljoa lankoja hipeloinu ettei valtau.

   Poista
 2. Ihan samaa mieltä, eli kyllä ne taidot palautuvat ja oppiakin saa lisää :).

  Mukavaa syksyä.

  VastaaPoista
 3. Kiva että löysit mielenkiintoisen harrastuksen ja pääset verestämään vanhoja taitoja :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista Neferi ja Huopatossunen.
  Välillä kaikki muu harrastaminen vei mielenkiinnon ompelulta.

  VastaaPoista
 5. Tuli tuossa illalla mieleeni että jos sinulla on tylsää niin käypä katsomassa täällä:
  http://alypaa.com/
  Sielläkin on erilaisia sanaristikoita :)

  VastaaPoista
 6. Meitä on monta joilla on samat harrastukset.Minäkin ompelen aina välillä,kun haluaa jotain uutta.Kansallispuvun tein myös n.30 v sitten.

  VastaaPoista
 7. Aloitapa ompelukin hissukseen. Minusta ompelu ottaa hartioihin ja käsiin. Pitääpä minunkin tarkistaa opiston tarjonta. Joihinkin piireihin ilmoittautuminen on jo nyt. Hyvää syksyä.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommentista bemu ja vesimiesneuloo.
  Kiitos bemu vinkistä.
  Ainakin 25 vuotta on minun kansallispukujen teosta,tein itselleni ja tyttärelle rippilahjaksi.Ompelin myös itselleni tykkimyssyn.

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommentista Tuulikki.
  Yritän muistaa sillä joskus on tullu ommellessa hyvät jumit niskoihin.

  VastaaPoista
 10. Niin se vaan syksy on päivä päivältä lähempänä.
  Juu-u ja kansalaisopiston opintopiirit ja -pajat.
  Kyllä ne ompelutaidot sieltä takaraivosta & selkäytimestä nousevat esiin, kun hommaan ryhtyy.
  Hyvä opettaja luotsaa niin ei karahda juokselupuku karikkoon.
  Antoisaa viikonvaihdetta koko perheelle!

  VastaaPoista
 11. Syksy se ilmoittelee tosiaankin jo tulostaan.
  Hyvää toipumista sinulle!

  VastaaPoista
 12. Blogissani olisi sulle tunnustus :0)

  VastaaPoista
 13. Meillä ei vielä koivut tiputtele lehtiään, mutta osa on jo tympeän sinapin ruskeita oliskohan märkyyden aiheuttamaa tai sienitautia jotain. Tänään paistaa aurinko pitänee lähtä katsomaan mitä vois ulkona tehdä. Eikös sitä sanota että hiljaa hyvä tulee. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 14. Vaikuttaa että sinulla tuo ompelu on ihan hyppysissä joten kiva kun pääset taas verestämään taitojasi.

  VastaaPoista
 15. Kyllä ne nuorena opitut tavat pysyy muistissa,mukavia hetkiä ompeluun!

  VastaaPoista
 16. Kiitos kommenteista Tarina,ellu,Karjakko,saga,Fred ja vesimiesneuloo.
  Kiitos Karjakko tunnustuksesta.
  Sitä näin jo elokuulla alkaa ootella mitä kansalaisopistolla on tarjota.
  Penskasta asti niitä ompelu taitoja on yriteey yllä pitää ensin ommeltiin käsin ja sitten koneella kun niitä alkoi saada kohtuu hintaan.

  VastaaPoista
 17. Tulinpahan katsomaan mitä sinulle kuuluu :)) Toivottavasti löysit jotain mielenkiintoista kansalaisopistosta. Toivottavasti siellä on ollut kauniita syysilmoja; täällä enimmäkseen sadetta ja pimeää. Ei sellaista minun kaunista syksyäni :( Vaan onhan tässä vielä aikaa auringonkin paistaa!

  VastaaPoista
 18. Kiitos bemu,lämmittää mieltä kun joku aina muistaa.
  Ensiviikon keskiviikkona kansalaisopiston piiri alkaa ja kankaat ja neulat sun muut ompelu tarvikkeet odottavat pakissa.
  Aurinko paistaa ainakin tänään vaikka aamulla sumu oli sakeaa ja näkyvyys alle satametriä kun ajelin kylille asioilleni.

  VastaaPoista