perjantai 20. tammikuuta 2012

Nyt sitten on valmista

Sauna käsiteltiin mustalla saunasuojalla eikä hullumpi tullutkaan.

Muuten sauna uusittiin kokonaan mutta muutaman vuoden käytössä ollut kiuas jätettiin paikoilleen siitä saa vielä hyvät löylyt monta kertaa.
Tässä uusi pesuhuone vielä vaiheessa,emännän kaakelitkin ovat päässeet seinille.
Pesukonekkin on päässyt omalle paikalleen ja kaapit ja laatikot saaneet sisältönsä,kissa olisi halunnut mennä ulos ikkunasta mutta olisi varmaan pudonnut pehmeään paksuun lumeen.
Vanha pesuhuonekkin sai uuden sisustuksen siitä tuli yhdistetty pukuja työhuone.Ompelukone,saumuri ja mankeli löysi täältä paikkansa ja mikäs on työskennellä kun hyvät valot laitettiin jopa valokuvien otto onnistui kun laitoin tarpeeksi lamppuja palamaan.
On sitten keritty tekemään käsitöitäkin jonkun verran muutamia lovikoita pääsi kuvaankin mutta iso osa lapasista jäi kuvaamata ennen luovutusta.
Muutamat junasukatkin on tullut tehtyä tämän vuoden puolella neuloin ensimmäiset nuo punasävyiset,niihin jää koukkuun kun niitä on niin mukava neuloa ja valmistuu nopeasti.Yhdestä kerästä tulee kahdet junasukat pieni kerä jäi lankaa yli.
Yksi Lilan värinen Anniskin on valmistunut tälle vuodelle.
Talvi on alkanut mukavasti.Lunta on saatu ja ilmat on olleet oikein sopivia ulkoiluun,aurinkokin on näyttäytynyt muutamana päivänä ja sen on huomannut että valoisaan päivään on tullut pituutta.Pitkiltä sähkökatkoksilta ollaan säästytty muutaman kerran ovat vilahtaneet pois mutta tulleet takaisin saman tien.Liekkö syy siihen että tällä alueella on raivattu kesäisin linjojen alla ja reunoilla olevia puita pois ja iso osa linjoista on vedetty maanteiden varsille niin myrskyt eivät ole päässeet tekemään kovin suuria tuhoja,lumenpudottajia on näkynyt työssään linjoilla ennalta ehkäisemässä lumen katkomia johtoja.
  Tuosta remontista vielä vaikka itse en ole ollut koskaan niin sanottu himosaunoja oli ihana päästä omassa uusitussa saunassa löylyihin.Koko syksy on käyty kuopuksen puolella suihkussa ja tyttärenkin perheesä vierailtu lapsenlikkana useammin että pääsee saunaan.Vielä ei olla kovin monesti saunottu kun on koko ajan jatkettu remonttia mutta nyt kun on kaikki  valmista sauna lämpiää taas useammin.

14 kommenttia:

 1. Ihana sauna! meillä vielä odottaa remonttia...
  Mutta hyvää voi odottaa :)
  Aivan ihania käsitöitä! Oi sinä ahkera ihminen :)
  Mukavaa viikonloppua sinne
  tuksu

  VastaaPoista
 2. Kauan se remontti meilläkin oli aikomus vaiheessa mutta nyt onneksi ohi.
  Minä kun en osaa etes televisiota katsoa ellei ole neuletta niin käsitöitä syntyy melkein huomaamata.

  VastaaPoista
 3. Oih, voih, noita sun ihania käsitöitä! Aina voin haaveilla että kerran minäkin.
  Tuohon saunaan olisin valmis minäkin löylyä heittämään

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana sauna.
  Kauniita on käsityösikin.
  Koirasta: Iteasiassa jos pakkasta on esim. kymmenen astetta, on neulepuvun päälle laitettava vielä mantteli. Jalkaan antaa laittaa tossut mutta kävelee niiden kanssa hiukan köpötellen :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kivan näköistä ja hienosti suunniteltua esim. tuo työtila...

  Meillä on vielä siinä vaiheessa, että mietitään saunasuojan seinäväriäkin...mutta eiköhän tässä kesään mennessä päästä asiaan. Minäkään en ole himosaunoja...

  Nätti Annis, muuten.

  VastaaPoista
 6. Onnea uudelle saunalle!
  Pesuhuoneen koristekaakelit ovat veikeän ihastuttavia.
  Puikkosi ovat suihkineet ahkerasti ja on syntynyt toinen toistaan kauniimpia neuleita.
  Meillekin on saapunut luminen talvimaiema.
  Parina päivänä oli pakkastakin melkein -15 astetta ja Annis oli ihanan lämpöinen.
  Leppoisia löylyjä kotisaunan lauteilla!

  VastaaPoista
 7. Kivasti suunniteltu työtila ja sauna:)Ihania neuleita,joo junasukkiin jää koukkuun,minäkin neulon niitä vaikka vauvoja ei tiedossa:)Kaunis tuo Annis:))

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommenteista.
  Tuo uusi työhuone on siitä hyvä ettei koneita tarvitse aina piiloon laittaa vaan tarvitessa sen siirtää kohalleen ja töpseli seinään.Kattoon laitettiin tarpeeksi valoja ettei niitä lisä spotteja tarvitse viritellä mutta kaikkia valoja ei tarvitse aina olla päällä,välillä hieman hämyisempääkin.

  Junasukat sun muut pienet neuleet on tarkoitus taas viedä terveyskeskukseen neuvolan tädeille niin saavat antaa tarvitseville.

  VastaaPoista
 9. Rentouttavia kylpyhetkiä uusitussa saunassa!

  Mukava kasa käsitöitäkin sinulla on näemmä valmistunut.
  Pitäisiköhän kokeilla itsekin noita junasukkia, kun mikään muu ei luonnistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ellu.
   Niihin jää muuten koukkuun,minulla jo neljännet tulossa ja lankaa on varattu ainakin viisiin junasukkiin tällä hetkellä.

   Poista
 10. Kylläpä on oltu ahkeria sekä remontissa että käsitöissä!

  VastaaPoista
 11. Onpa kivan näköistä. Uusissa tiloissa on aina ilo työskennellä.
  Hyviä löylyjä!

  VastaaPoista
 12. Kiitos kommenteista saga ja Karjakko.
  Remonttia on tehny isäntä ja minä käsityöt,mitä nyt välillä minä oon käyny ihmettelemässä.Isäntä siivosi omat jäläkesäkki jotenka minun aika jäi siihen muuhun.
  Kieltämätä on mukava kun silitys vehkeitä ei tartte levitellä pirtissä ja mankeloitavia ei tartte kannella ympäri huushollia.

  VastaaPoista