maanantai 14. heinäkuuta 2014

Kesän juttuja

Kauan on vierähtänyt aikaa kun viimeksi olen tänne mitään kirjoitellut vaikka lupasin olla ahkerampi tänä vuonna näissä postailuissani.
Talven mansikat on laitettu pakkaseen heti ensimmäisten ilmestyttyä kauppoihin ja olin sen verran onnekas että satuin saamaan jo neljännen kerran saman viljelijän mansikoita ja ne on hyväksi havaittuja kaikki ovat tulleet talven aikana syötyä eikä niissä ole koskaan ollut pilaantuneita mukana ostaessa.
Kävästiinpä isännän kans retkellä Kierikissä kivikauden aikaisella asumus alueella tälläistä lankku tietä kuljettiin kun muuten olisi saanut suossa rämpiä niin kuin entis aikoina,näkemisen arvoinen paikka.
Kesä on vierähtänyt sen verran jo pitkälle että pionit aukaisivat kukkansa ja kohta lakastuvat kun kukinta aika on lyhyt ja näillä helteillä vielä lyhyemmäksi jää.
Kesä on todella mennyt vauhdilla eikä talvikaan paljon hidastellut ajan kulussaan jos sitä nyt oikeaksi talveksi voi etes sanoa.
 Lämmintä täällä on riittänyt ja aika lailla kuivuuttakin sillä luonto kaipaisi jo kosteutta kun kasvit tahtoo kuivettua ja käpristyä veden puutteeseen.Minusta nämä lämpimät ovat olleet aivan riittäviä sillä en ole mikään auringon palvoja koskaan ollut ja nyt sitten tuo aurinko ihottuma tahtoo kiusata jos pitempään auringossa nautiskelee.Ukkosta luvattiin tälle päivälle saa sitten nähdä ja kuulla minkälaisen ilman nostaa sillä nytkin on varjossa +29 astetta ja läkähdyttävän tuntuista jo aamulla kun kävin pyörä lenkillä.
 Ensi viikon loppuna olisi tyttärentyttären rippijuhlat ja sen jälkeen meidän pitäis Vaarin kanssa hypätä rattaille ja ajaa viikon lomalle Ylläksen maisemiin toivottavasti siellä ei helle piinaa.
  Toivottelempa hyvää kesän jatkoa kaikille jospa nyt tulisi postattua hieman useammin.

7 kommenttia:

 1. Juu-u kesä tuottaa pilkkuja hipiään. En kyllä muista, jotta aiemmin aurinkoihottuma olisi vaivannut heinäkuussa. Noh, tämä on nyt tämmöinen kesä.
  Kierikki on hieno kesäretkikohde. Hitusen on elämänmeno meillä muuttunut kivikaudesta.
  Viherpeukalon pionit ovat takuuvarmasti uhkeita!
  Ihastuttavia kesäpäiviä ja antoisia askareita!

  VastaaPoista
 2. Kiva lukea kuulumisiasi pitkästä aikaa :)

  Mansikka-aika taitaa olla parhaimmillaan ja pitääkin käydä ostamassa muutama laatikollinen pakastimeen talven herkuiksi. Ja tietysti myös heti herkuteltaviksi.

  Meidän talomme rapattiin tänä kesänä ja sinulta saamani ihanat akileijat piti siirtää ruukkuun remonttia pakoon. Yritän ottaa niistä siemeniä, mutta onneksi penkkiin jäi muutama taimikin vähän kauemmas talosta. Jos eivät kasva ensi kesänä, voi olla että pääsee muutama ruma sana :(

  VastaaPoista
 3. Kiitokset kommenteista.

  Tämä minun aurinko ihottumani johtuu lääkkeen ja auringon yhteisvaikutuksesta ja tulee jos olen liian pitkään auringossa ja en suojaa itseäni tarpeeksi hyvin sitte menee taas lääke vaihtoon.

  Kyllähän akileijat yhden kesän ruukussakin viihtyy jos eivät pääse kuivamaan liikaa mutta varmasti siellä on maassa siemeniä mistä ponnistaa uusia taimia.

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos kommentista.

   Kukinta aika pionilla on vain niin harmittavan lyhyt.

   Poista
 5. Kiva lukea kuulumisiasi.
  Pioni on mielestäni kukkien kuningatar.
  Tänään aamulla täällä saatiin hartaasti kaivattua vettä. Tämän tienoon on sateet kiertäneet kaukaa nyt lähes kuukauden ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Pionin kukat saisivat kestää kauemmin meillä ainakin on kukinta liian lyhyt minun mielestäni.
   Ei sitä vettä ole kovin paljoa saatu tai se minkä on nyt satanut tulee niin rajuna ja lyhyessä ajassa että saa vaurioita aikaan.

   Poista