lauantai 28. heinäkuuta 2012

Tienvarsi kuvausta

Ohdakekkin on kaunis.
Pyöreälehtistä kihokkia löytyi paikasta missä en uskonut sen kasvavan.
Mikäs perhonen se tämä on?
Tattejakin löytyy jo.
Maariankämmekätkin kukkivat.
Tässä toinen perhonen jolle minä en tiedä nimeä.
Viikkoja on vierähtänyt kun viimeksi olen tänne kirjoitellut aika on vain jotenkin kulunut kuin siivillä tämän kesän aikana.Lastenlapsia on ollut seurana juhannuksesta alkain milloin yksi ja milloin sitten kaksi.Viimeisenä oli pojanpoika toista viikkoa ja sain viettää hänen kanssaan laatuaikaa ja mummoilla kasveja keräten.Nuo kuvat olen joutunut ottamaan tieltä käsin kun ei ollut metsään meneminen sandaaleissa siksi eivät ole mitään hienoja eikä onnistuneita otoksia ensinkään.Kännykällä tulee jopa terävämpiä kuvia kuin kameralla ja johtuu varmaan siitä etten osaa kameraan nuita valotus hommia säätää olen siltä osin"tekniikan ihmelapsi".
Ukkovarpaasta lähti kynsi ja umpinaista kenkää ei kannata yrittääkkään jalkaan niin kauan kun se paranee ja saa nähdä kauanko se sitten vie aikaa kerkiääkö talvi tulla ja minä tyttö sitten sandaaleissa keikoilen kinoksissa.Hieman hankalaa käydä sauvakävelyllä sandaaleissa mutta kun ei pidä hirmuista vauhti pysyy kengätkin jalassa
Sateista on ollut tänä kesänä mutta nyt on aurinko hellinyt ihan hellelukemissa jo kolmatta päivää.On jopa päästy rehun tekoa jatkamaan ja toivottavasti saadaan viimeisetkin tehtyä ennen uusia sateita.Heinäkuun aikana on tullut vettä 109 milliä ja toukokuun alusta kaikkiaan 290,5 milliä jotenka kosteutta on tänä kesänä riittänyt.Oulujärvi on ääriään myöten täynnä ja empä muista milloin olisi ollut vesi näin korkealla nyt ei tarvitsisi pitkälti kahlata päästäkseen uimaan. mutta talvi turkkia en ole vielä heittänyt.Saa sitten nähdä tuleeko tänä kesä käytyä lainkaan uimassa.
Käsityöt ei ole edenneet kun siltä osin iski lorvikatarri ja liikenevän jouto ajan olen käyttänyt lukemiseen,saa nyt sitten nähdä otanko neuleen käsiini Lontoon kisoja katsoessa mutta se jää sitten nähtäväksi.
Mukavaa ja aurinkoista kesän jatkoa kaikille tasapuolisesti.

6 kommenttia:

 1. No voi, on varmaan hankalaa tuon kynsivaivan kanssa...

  Joka paikassa on varmaan satanut ihan piisalle asti tänä kesänä, viime yönäkin tuli ukkosen kanssa vettä jotta lorina vain kävi.

  Mukavaa kesän jatkoa :).

  VastaaPoista
 2. Ukkovarpaan hellittelyhetkiä sinulle toivotan kokemuksen syvällä rintaäänellä.

  VastaaPoista
 3. Täällä on tullut kans vettä omiksi tarpeiksi. Kesäkukat odottelevat vielä kesää. Pikaista pottuvarpaan paranemista.

  VastaaPoista
 4. Vähän olen kade kihokeista.
  Papurikolta näyttää tuo alempi perhonen, mutta tuon ylemmän nimeä en muista.
  Meillä oli pätkä alkukesästä, jotta oli rapsakan kuivaa. Täällä oli metsäpalovaroitus ja pohjanmaalla lehmät uivat laitumilla.
  Pikaista pottuvarpaan paranemista ja hehkeitä heinäkuun viimeisiä päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googleta hopeatäplä ja katso onkos ylempi perhonen samanmoinen.
   Hopeatäpliä on sitten montaa sorttia juu-u

   Poista
 5. Kiitos kommenteista.
  Ei meillä montaa päivää kuiva kausi kestänyt sillä sunnuntai-illan ukkosen riehuessa satoi kaatamalla.Nyt on lämmintä +28,4 astetta ja erittäin hiostavaa sisällä pärjää tuulettimien kanssa mutta ulkona on kosteaa kuin saunassa.

  VastaaPoista