keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Pihakierros linssin läpi

Pääskynen teki pesänsä makuuhuoneen ikkunan viereen eteisen katon ja räystään väliin ja siinä se vahtii poikasiaan.Ihana viserrys alkaa aamulla kuulua avonaisesta tuuletusluukusta kun poikaset heräävät nälkäisin.
Tänä kesänä minun terassi kukkani ovat punasia "kyyneleitä" ja sinistä lobeliaa.
Japanin Akileija täydessä kukassa.
Unkarin Syreenikin availee kukkiaan ja ah mikä tuoksu niistä tuleekaan raikkaassa kesä aamussa.
Lumipalloheisi on taas täydessä kukassa ja kukat ovat niin painavia että oksat taipuu niiden painosta ihan alas.
Suurimmat kukat noin 10-15 senttiin halkaisijaltaan.
Juhannusruusu vasta availee myös kukkiaan vaikka normaalisti aloittaa kukinnan jo ennen juhannusta.
Muutama tuoksuva kukka on jo auennut.
Lehto Akileijaa sinisenä.
Lehto Akileijaa vaalean punaisena.Nämä molemmat  Akileijat ovat sitä vanhaa kantaa joka on peräisin Mummon kukkapenkistä 50:luvun alusta.Äitini toi muutaman taimen kotoaan ja minä olen sitten niistä ottanut siemeniä ja vata nyt ovat päässeet mieleiseensä kasvu alustaan kun intoutuivat leviämään ihan tosissaan.Monta kymmentä vuotta ovat kituuttaneet minullakin että pelkäsin jo niiden häviävän kokonaan.Mummolla oli myös valkoisena mutta sitä ei saatu menestymään sillä se vaihtoi ensin väriään ja sitten katosi kokonaan.

8 kommenttia:

 1. Loistavia kuvia kukistasi. Tuo Unkarin syreeni on minun lempisyreenini ja lumipalloheisi on tosi mahtava

  VastaaPoista
 2. Juuri tätä on kesä parhaimmillaan.

  Minulla on vasta yksi akileija, Biedermaier. Se taitaa olla vähän jalostetumpi, mutta etsin koko ajan muita lajikkeita. Tykkään akileijan kukista ja siitä, että niitä riittää pitkään...

  Mukavaa kesää :)

  VastaaPoista
 3. Komiaa kukkamerta saa pääskysemokin poikasiaan vahtiessa katsella.
  Toivottavasti sade kiertää lumipalloheisin, on sen verran komiassa kukassa, jotta harmitus olisi valtaisa kukkien ravistessa sateen takia.
  Paljon silmäniloa ja aurinkoa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista.
  Akileija on siitä kiva että sen kukintaa voi kuulema jatkaa kun napsasee siemenkodat poikki niin se tulee huijatuksi ja saattaa aloittaa kukinnan uudelleen.
  Pääskysen poikia riittää sillä toistakymmentä pesää on taas meidän pihapiirissä ja aikaisimmat saattavat kasvattaa kaksikin pesuetta.

  VastaaPoista
 5. Ihania ovat kukkaset! Näyttää siltä että kesä on pari viikkoa jäljessä, kun kukinnat ovat vähän lajista riippuen myöhässä. Pitkästä aikaa tänään 7.7. on ollut kesäpäivä, kun muutoin on ollut sateista ja kylmää.

  VastaaPoista
 6. Ihanan kesäisiä kuvia ja tuoksukin tulee tänne asti! Oikein ihanaa kesää sinne teille ja kyllä se aurinkokin vielä tänä kesänä paistelee!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista.
  Myöhässä ovat kukinnat ainakin sen 2 viikkoo.
  Vettä on kyllä tullu taas ihan reippaasti vaikka välillä on aurinkokin yrittänyt paistaa.

  VastaaPoista
 8. Minullakin nuo lähettämäsi akileijat kasvavat hyvin ja aion siirtää niitä toiseen paikkaan. Löysin metsän reunasta tummanpunaista ja valkoista lehtoakileijaa, mutta en ehtinyt ottaa kuin punaista talteen ennen kuin metsätöitä tekevät miehet talloivat kasvit. Toivotaan että valkoinenkin lähtee ensi kesänä kasvuun. Lähetän sinulle siemeniä, jos niitä löytyy.

  VastaaPoista