Gadgetissa oli virhe

maanantai 12. heinäkuuta 2010

Kauankohan tätä vielä kestää

 
lepsun värisiä nämä minun päivänliljanija ruusuni mutta tuossa ruusussa on ihana tuoksu.Daalia ja neilikat istutin makuuhuoneen ikkunan alle sen takia kun neilikan tuoksu tulee avonaisesta ikkunasta makuuhuoneeseen sisälle kun yö kaste nousee siihen tuoksuun on mukava herätä,Ylimmäisenä on joku törmäkukka ja se on niin vanha etten muista enää sen oikeaa nimeäkään muutenkuin pitäis ihan kirjasta katsoa siitä hyvä kasvu tapa sillä on ettei se levittäydy koko penkkiin vaan kasvattaa juuripaakkuaan vuosi vuodelta tuuheammaksi,nyt se on jo niin iso että kunhan aloitan kukkien siirtelyn samaan isoon penkkiin saan siitä monta jakamalla.Keväällä luulin että se on laiskuutta etten saa sitä uutta kukka penkkiä tehdyksi mutta luulen että kaikki olisivat nyt lakastuneet näissä helteissä jotenka taidan aloittaa sen homman vasta elokuulla kunhan kaikki ovat kukkineet ja aloittavat valmistautumisen talveenmutta kerkiävät vielä juurtua kunnolla.
Ei pitäis valittaa näistä helteistä mutta kun minä en tykkää näin lämpimästä ollenkaan,ainakaan näin pitkää yhtäjaksoista ei tarttis olla..No olihan niitä helteitä silloin ennenkin mutta jotenkin sitä vissiin nuorempana jaksoi paremmin kun liottiin järvessä päivä kaudet aina kun oli vähänkin vapaata.
On tässä se hyväpuoli ettei nyt tartte pynttäytyä paksuun pitkähihaiseen työ jakkuun eikä sukkahousuja tartte vetää jalkaansa.Silloin n40:vuotta sitten kun olin vielä vieraan töissä ravintolassa niin ei tullut kuuloonkaan että tarjoilu henkilökunta olisi voinut esiintyä työssä esim.lyhythihaisessa ja varpaat sekä sääret paljaana..Ilmastoinnit ei tahtonut toimia ja tupakansavu leijaili ravintolasalissa paksuina kerrostumina yli 30 asteen sisälämpö tilassa,ei ollu herkkua sekään.Nyky aikana sen minkä olen käynyt joskus ravintolassa henkilökunta voi pukeutua jopa lyhyt hihaisiin ja varpaatkin näkyy olevan paljaana sitä vissiin kateellisena kiinnittää nuihinkin asioihin huomion ja varsinkin näillä lämpimillä ilmoilla.

Tämä ei taas toimi ollenkaan niinkuin pitäisi,välillä on kuvien siirtely onnistunut ihan hyvin mutta tänään tämä taas juonittelee,Eilen kun kävin kommentoimassa blogeihin niin uloskirjautuminen ei tahtonut onnistua ollenkaan.
 Hauska nähdä mitä tämä tänään keksiikään ja senhän näkee sitten kun kokeilee.

9 kommenttia:

 1. Onneksi täällä keksittiin uusia kukkapenkkejä juuri ennen pahimpia helteitä :D. No, joka toinen ilta pitää kastella ja ennusteiden mukaan kestää näin lämmin enää muutaman päivän.

  Isot jakopaakut kuitenkin pärjäävät ihmeen hyvin.

  Juupa, ei sitä aina aamulla tiedä, mitä kaikkea päivän aikana keksii tehdä :D

  VastaaPoista
 2. Kyllä tässä helteessä käy valjuksi itte kukin.
  Kätsyn värinen tuo passtellin keltainen lilja.
  Koetahan voida!
  nimimerkillä pakkasia odottava XD

  VastaaPoista
 3. Kiitos Neferi ja Tarina kommenteista.
  Joka ilta saa melkeimpä kastella kun aurinko porottaa niin kovasti eikä meidän pihassa ole ensimmäistäkään varjopaikkaa ennenkuin ilta auringon aikana.

  VastaaPoista
 4. Lämmintä tosiaan piisaa, mutta eiköhän tämäkin aikanaan lopu :) Meillä ei ole kukkapenkin siirto/suurennus vielä ajankohtaista kun ensin pitäisi kuoria 30 neliötä maata eikä mies taida tällä kelillä puuhaan ryhtyä. Ihan koko alueelle ei kuitenkaan tule kukkia vaan kivilaattaa :D

  VastaaPoista
 5. Joo, näillä helteillä kannattaa kukkapenkkientekoa lykätä elo/syyskuu ovatkin oivia siirrellä monivuotisia. Niin mäkin aion tehdä.
  Takapihalla on iso räntsäke-kukkamaa, joka tarvii hiukan rotia...
  Nyt vaan nautitaan kesästä :)
  tuksu

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista Huopatossunen ja tuksu.
  Tällä helteellä nääntysi ensin kukkapenkin tekijä ennenkuin kerkiäisi yhtään kukkaa istuttaa.
  Ei oo muuta vaihtoehtoa kuin nauttia.

  VastaaPoista
 7. Ihan sama täällä kukkapenkkienteko jää elokuulle, hyvä kun jaksaa kastella.
  Nautitaa helteistä vajossa!)

  VastaaPoista
 8. Nyt tartteis meikän kitkeä ei niinkään kastella. Meillä oli tänään vasta semmonen hautova helle, jotain 29C varjossa. Meillä on ollut pilvistä ja välillä tuulista, mutta nyt tuli ukkoset ja tästähän ne jatkaa Oulujärvelle ja Vaalaan.

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommenteista vesimiesneuloo ja saga.
  Meille tuli ukkonen vasta tänään ja antoi hieman vettäkin.
  Ilma ei ainakaan paljoa viilentynyt,mitenkä sitten huomenissa.

  VastaaPoista