torstai 7. elokuuta 2014

Loma otoksia

Kävästiin heinäkuun lopulla viikko Äkäslompolossa lomalla.Edellisen kerran kun vierailimme samoissa maisemissa heinäkuun alkupäivinä 2009 vuonna oli ilmat aika lailla toisen laiset kun ei yli kymmenen asteen lämpö noussut ja suurimman osan ajasta satoi vettä.Nyt oli toisin päin etes yöllä ei lämpötila laskenut alle kymmenen ja päivisin tukahuttavan kuumaa vettä satoi yhtenä yönä sen verran että asvaltti kastui ja yhtenä aamuna käväsi pieni ukonkuuro.Paras ja viilein oli kierrellä asunto autolla ympäriinsä seutua katselemassa kun muisti ilmastoinnin pitää päällä ja ilman sitä ei olisi pärjännyt.
Mennessä Kolarista Äkäslompoloon lähti poro edellämme oppaaksi.

Tämmösessä kelorivitalossa asuimme viikon.
Paikallinen jopa kuuluisa Jounin kauppa.
Ylläksen laskettelu rinteet Äkäslompolon Tunturitieltä kuvattuna.
Maisematien maisemia.
Kellokkaan luontokeskuksessa Metsämuseossa savotta kämpän keittiö.
Museon metsurin työkaluja.Tuommosella justeerilla olen jopa minä sahannut isäni kanssa pikkutyttönä (tuo kaikkein pisin saha).
Siihen aikaan pyöränkumitkin on tehty narusta.
Liekköhän tässä sitä pyörän "kumi ainesta".
Meidän kämpän viereen rakennettiin uutta loma rivitaloa ja rakennusmiehet olivat käyneet kastelemassa lattianvalun niin poroemo vasoineen tuli janon sammutukseen.

3 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisen kuuloinen reissu. Mukavaa kesän jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Noh, jos on pyöränrenkaissa kumin paikalla köyttä niin eipä tule rengasrikkoja. Voi pyöräillä mättäältä mättäälle huoleti.
    Kauniita päiviä ja pirteää mieltä!

    VastaaPoista
  3. Kivoja kuvia!
    Monia kertoja on talvella meilläkin puhuttu lomareissusta Lappiin. Kerran on käyty Sallassa miehen siskon luona. Jotenkin sinne tuntuu olevan niin pitkä matka ja omien lasten luo houkuttaa enempi lomilla matkustella.

    Mukavaa elokuun jatkoa!

    VastaaPoista