maanantai 17. kesäkuuta 2013

Juhannusta ootellessa

Tulipa taas vietettyä viikko lomaa ja ei ollu kiire minnekkään aamulla ois saanu nukkua vaikka kuinka myöhään mutta kuinka ollakkaan joka ikinen aamu silmät auki kuuelta eikä unta sen jälkeen vaan otimpa sitten kunnon päikkärit korvaukseksi.
  Perjantaina lopetimme lomareissun kun lauantaina piti joutua Taidenäyttelyn avajaisiin.Sunnuntai sitten meni juhlien 125 vuotis synttäreitä ja rippijuhlia.Sisareni täytti 60 hänen miehensä 65 ja heidän tyttärenpoikansa pääsi ripiltä niin tripla juhlat samassa taloudessa.

Perjantaina sitten piti käydä keilaamassa ja eipä aikaisemmin ole tainnut nuin hyvin onnistuakkaan.
Lumipalloheisikin oli innostunut sillä aikana aukaseen kukkansa ja taas ovat niin painavia että pensas on aika ränsistyneen näköinen kun oksat painuvat kukka taakan alla.
Tomatitkin olivat jo raakileella onneksi eivät paleltuneet sillä täällä oli ollut ihan kunnolla pakkasta mutta kuopus oli peitellyt ne hyvin.Perunan oli pakkanen kaatanut saa sitten nähdä milloin saa uusia perunoita syödä sillä varmasti hidastaa sadon valmistumista.
Alku kesä oli täällä kuiva ja lämmin kun kolmeen viikkoon ei tullut pisaraakaan vettä mutta lämpö huiteli lähellä 30 astetta.Loman aikana satoi sitten vähän vettä ja siitähän tykkäsi kaikki pensaat ja perennat eritotenkin nokkoset ruusu ja marjapensaiden juuristossa.Tänään sitten paneuduin viikatteen kans pensaiden juuristoja perkkaamaan nyt sitten on nilkat ja käsivarret nokkosten polttamat arvatenkin niitä kirvelee aikalailla saa nähdä miten näiden kanssa nukutaan ensi yö.
        Toivottelempa kaikille mukavaa ja aurinkoista Juhannusta ja kesän jatkoa.

5 kommenttia:

  1. Nokkonen on paljon mukavampaa esim. lätyissä kuin ihoa polttaessaan.
    Ihabaa kesän jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Ovatpa sinun tomaattisi jo isoja. Minulla ne vasta aloittelevat kukkimista.

    Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
  3. Isoja jo sinun tomaatit!
    Aurinkoista juhannusta!

    VastaaPoista
  4. omia tomaatteja nam! Pitäis kokeilla ittekkin kasvattaa. Hauskaa jussia!

    VastaaPoista
  5. Nokkonen on vihulainen, erittäin kiukkuinen kasvi.
    Toivottavasti nilkat eivät enää kirvele.
    Juhlavaa Juhannusta!

    VastaaPoista