perjantai 27. huhtikuuta 2012

Retki Tietomaahan

14.4 lauantaina Kyläyhdistys teki retken Ouluun tietomaahan ja Kempeleen Zeppeliiniin.Auto haki meidät koti pihasta ja olimme ensimmäiset kyytiin lähtijät aamulla 8 aikaan sitten lähdimme keräämään muita retkeläisiä.Ilma oli harmaa ja vettä ja räntää tuli vuorotellen oli sopiva retki ilma kun ei jäänyt harmittamaan että olisi liian hyvä päivä retkeilyyn haaskattavaksi.
Tietomaassa oli mallinukke maailman pisimmästä miehestä joka oli jotain  noin 2,5 metriä ja 1,70 pituinen mies näyttää tosi lyhyeltä rinnalla.
Tietomaasta sitten suuntasimme ostoksille Zeppeliiniin ja ensin tietysti Rossoon syömään sitten oli vatsa täynnä mukava shoppailla tai oikeastaan siellä oli niin paljon myymälöitä että tuntui kuin olisi ollut Liisa ihmemaassa.
 Räntää satoi koko ajan yhä sakeammin ja pois tullessa sitä oli mutkaiselle sivutielle kertynyt melkoinen kerros ja henkilöautoja oli luistellut metsähallituksen puolelle ja taisipa joku olla lähikontaktissakin keulat vastakkain.

Kevät on edennyt siihen pisteeseen että vettä ja kuraa on piha täynnä ja vielä ei etes kaikki lumet ole sulaneet kun kukkapenkissäkin vielä yli puolimetriä lunta tosin linko on ne siihen talvenaikana kasannut jotenka sulavatkin viimeisenä.Vettä on tänä päivänä satanut koko päivän joten eiköhän lumetkin saa kyytiä mutta tuskinpa vappunakaan ihan lumetonta vielä on.
 Tämän keväinen flunssa on aika sitkeää sillä monta viikkoa olen tätä potenut enkä ole kunnolla vieläkään päässyt siitä eroon.Olen kuitenkin jo uskaltautunut muutamana päivänä pienelle lenkille.

  Mukavaa kevään jatkoa ja kesän odotusta. Tietenkin Hyvää ja rattoisaa Vappua!!


keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Aurinkoisella hangella on mukava viilettä kelkalla.
Pääsiäisen aika meni minulla potiessa tätä riivatunmoista flunssaa enkä ollenkaan tästä tykkää.Jo viimeviikolla alkoi tuntua että flunssa on tulossa kun kurkkua karvasteli,silmiä kirveli ja korvat menivät vähä väliä tukkoon ja kutisivat.
Pitkänä perjantaina lähdimme isännän kans kyläreissulle Haukiputaalle ja toimme yhden lapsenlapsen tullessamme pääsiäis lomalle kun sillä oli halu päästä kelkkaileen.Koko päivän jalkeilla olo ei tehnyt ollenkaan hyvää orastavalle flunssalleni,lauantaina alkoi sitten nostaa lämpöä ja nenä vuotaa kurkussa tuntui kuin olisi santapaperia yrittänyt nieleskellä.Kun meikäläisen normaali lämpö on 35,2-35,8 välillä tuntuu hassulta puhua kuumeesta kun se nousee yli 36,5 mutta olo alkaa jo silloin olla sanoin kuvaamaton kun ei tiedä mitenkä päin yrittäis olla,hikeä puskee ja välillä palelee onneksi ei kuitenkaan noussut kovin korkealle sillä jo 38 asteessa en pysy pystyssä.Nyt alkaa jo olo normalisoitua vaikkakin nenä vuotaa vilä mutta se kehuttu yskä ei vielä ole alkanut.
Flunssasta huolimata saimme kuitenkin pääsiäisenä grillikauden avattua mutta ei grillattu lammasta vaan ihan perinteistä possua.Pääsiäinen yllätti tänä vuonna aikaisuudellaan jotenka unohdin tilata kotimaista lammasta ja ulkolaista en huoli sillä minullahan loppuu hampaat jos joka kerran katkaisen yhden hampaan ulkomaisen lampaan sitkeyden tai jänteiden takia.Muutama vuosi takaperin niin pääsi käymään eikä se lammas mitään herkkua ollut sillä miesväkikin ilmoitti ettei meille tarvitse ulkolaista ostaa mieluummin syödään kotimaista tai vaikka porsaan paistia.
Pääsiäinen oli aurinkoinen mutta aika tuulinen,ulos en kuitenkaan uskaltanut mutta voihan sitä aurinkoa ihailla ikkunastakin.Juulia kyllä nautti ulkoilmasta sitäkin enemmän ja viiletti kelkalla pitkin peltoja välillä piti tietenkin tankata niin tyttö kuin kelkkakin.
Nyt on paripäivää ollut hieman pilvistä ja luntakin saatu taas jonkin verran lisää ja tuuli on ollut aikamoinen.Ulos en kuitenkaan taida lähteä vielä vaan parantelen itseäni.Voimat on kyllä kadonneet kun ei ole etes tietokoneella jaksanut värkätä eikä käsityötkään ole luistaneet kuin muutaman kierroksen verran sukan vartta kerrallaan.
Toivotaan että kevät jatkuisi aurinkoisena ja voimia antavana.Viime vuonna pääsiäisen aikaan pääsi jo pihaa haravoimaan mutta saa sitten nähdä joko vappuna on lumet kadonneet sillä siihen on vielä kolme viikkoa aikaa.