lauantai 26. helmikuuta 2011

Onko kovat pakkaset jo ohi

Vielä muutama päivä sitten maisema näytti kauniin väriseltä auringon laskiessa pakkasta tätä kuvattaessa -24 astetta.
Jänikset ovat meillä omatoimisia ja repivät rehupaaleihin reikiä päästääkseen syömään.
Kauris-pukki tulossa lintulaudalle pihaan syömään,kuvattu olohuoneen ikkunasta keskellä päivää.
Tällä on erikoinen tapa saada auringonkukan siemeniä syöttö aukosta kielellä kaivaen.
Remu huomasi ikkunasta kauriin pihassa ja tietenkin täytyi aloittaa haukkuminen,kauris kuunteli vähän aikaa ja jatkoi syömistä.
Meillä on epäilys että Ilves on verottanut meidän kaurislaumaa kun nyt jo pitemmän aikaa on tämä yksi pukki käynyt pihassa syömässä ja vielä joulun aikaan niitä oli peräti 8 kaurista ja nyt emme ole nähneet muitakuin tämän yhden,jäljistäkin päätellen muita ei ole maisemissa.Muutama vuosi takaperin tällä alueella oli kaikkiaan 32 kaurista ja Ilveksen vierailun jälkeen löytyi raadeltuja kauriita ihan nurkilta ja elossa olevia laskimme olevan noin 10 kaurista.                                                                                                                                                Pakkanen hellitti hieman otettaan ja tänä aamuna oli pakkasta -7,1 astetta mutta pilvistä ja lunta ilmassa koko ajan.Päivälenkistä tuli tänään hieman pitempi kuin pakkasten aikana mutta viima oli sen verran kylmä että kasvot piti suojata melkein samalla tavoin kuin kireämpien pakkasten aikana sillä erolla ettei jalkoja ja käsiä palellut pitemmälläkään lenkillä.Mukavia ulkoilu kelejä kaikille vierailijoille.

perjantai 18. helmikuuta 2011

Pakkasen kohmettamin käsin

Lampunvarjostin tekniikalla tehty servetti teline ja tätä ommellessa neula oli jatkuvasti kynnen välissä.Siis sanoisinko itkua ja hammasten kiristelyä sekä kynnen kappaleita mutta valmiiksi tuli.
Seinälautas sarjaan kissankuvia.
Hieman kesäisempää näin pakkasten keskellä.
Purjeet pulleina maailman merillä..
Äiti ja lapsi rannalla.
Hevos tyttöjä unohtamatta.
Kiire posliinmaalauksen loppumisen takia laittoi tekemään tämän seinälautas sarjan siirtokuvista reunat sitten kullalla ja hopealla 6 pienempää ja 3 isompaa lautasta löytää luultavasti paikkansa lastenlasten huoneisiin seinälle..                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Pakkaskausi jatkuu kovilla pakkasilla tänä aamuna tämän talven ennätys -37 astetta pitää sisätiloissa päivällä aurinko lämmittää sen verran että laskee -20 mutta viima on sen verran kylmä ettei kovin pitkää kävelylenkkiä pysty tekemään naamaa palelemata.Vielä täksi viikonlopuksi on luvannut kireää pakkasta mutta sitten pitäisi taas muutamaksi päiväksi hellittää ja luntakin on lupailtu lisää..Pakkanen laittoi neulomaan ranteen lämmittimiä ja lapasia lisää ,täytynee myös aloittaa säärystimiä sitä en osaa sanoa monetko tähän hätään neulon mutta tarvetta olisi useammille..Lanka varastoja olen saanut ihan mukavasti pieneneen sillä en ole vielä tälle vuodelle ostanut yhtään kerää ja silti on ollut mistä neuloa sillä joskus on hamsteeraus iskenyt niin nyt on ollut mistä ottaa tarvittaessa.  Flunssako enteilee tuloaan kun tänä päivänä on tuikkinut oikeaan korvaan sen tuntuisesti  että voisippa melkein sanoa että pistää ..                                                                                                      .Koettakaahan pitää itsenne lämpimänä älkääkä palelluttako itseänne...

keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Helmikuu

Nyt tämä olisi sitten valmis 6 hengen tee astiasto.
Hieman kauempaa kuvattuna.
Tässä yksittäisen teekuppi  ulkopuolella marmoroitu keskisininen  lysteri ja sisällä sinisävyinen ruusu siirtokuva..
Helmikuuta on jo hyvänmatkaa menty ja päivä pidentynyt että puoli viiden aikana vielä näin valoisaa tälläkin korkeudella.
Tuntia myöhemmin kuu näkyvissä mutta ihan vielä näki lenkillä mutta kameran valo ei riittänyt ja luulisi että on aivan pimeää..
Muutama viikko taaksepäin ei ollut kuin kaksi pimeää vastakkain ja nyt sitä valoista aikaa riittää useammaksi tunniksi ja aurinko on näyttäytynyt useampana päivänä mutta kyllä luntakin on saatu ihan riittämiin...