keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Talavia se tekkee

Nimittäin kalastajat lopettavat tai oikeammin joutuvat lopettaan tältä syksyltä muikun pyynnin Oulujärvestä.Minunhan piti käyä torilta ostamassa muikkuja kun ei tiiä milloin niitä seuraavan kerran on tarjoll,joskus talvella ehkä kun jäät tulevat.
Uskokaa tai elekää mutta hyviä olivat voissa paistettuna.Kyllä se niin on ettei ole Oulujärven muikun eelle kävijää.Johtuneeko tuo siitä kun on Oulujärven rannalla syntyny ja kasvanu koko elämän ajan,välillä piti käyä maalimalla mutta eipä siellä kalatkaa ollu nii hyviä. 

8 kommenttia:

  1. USKON ja slrups' kuola valuu pitkin suupieltä!
    Isä oli myös paistanut Oulujärven muikkuja.
    Olihan ihana makuelämys voissa paistetut muikut kera rieskan!
    Tokko kalaruoan ystävä olisi voinut enemmän nauttia, kun tarjolla oli vielä kuhaa ja ahaventa.
    Mihin minä heijastinta tarvitsen ;o)
    fosfori näkkyy pimiällä erinomaisesti.
    Iloista ehtoota!

    VastaaPoista
  2. Voi ei sait kuolan valumaan... voissa paistetut muikut on vaan niin suurta herkkua

    VastaaPoista
  3. Voi että, voissa paistettu muikku on mahottoman hyvää :)

    VastaaPoista
  4. Ai jai, lapsuudet Rantsilassa viettäneenä tunnen muikun maun suussani, njam njam. Ja ne Kitkajärven neulamuikut.... *huokaus*

    VastaaPoista
  5. Yllättäen lapseni tykkäävät muikuista vaikkei se kai yleensä lasten herkkua olekaan. Ei heille sitten lohen lisäksi muu kala maistukaan.

    VastaaPoista
  6. Muikut on hyviä!Vielä itse pyytäen:)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  7. Kiitos kommenteista Tarina,Fred,Neferi,bemu,Huopatossunen ja vesimiesneuloo.
    Muikku paistettuna on kaloista paras,minä tosin syön kaikkea muuta kalaa mutta huomasin tässä että Makrilli ei ollut minun juttuni.
    Oulujärven muikkua on saanut säilykkeenä mutta en tiedä kuinka laajalti sitä on myynnissä.
    Meilläkin lapsenlapset syövät muikkua.

    VastaaPoista
  8. Söin alkuviikosta Oulujärven kuhaa. Paistoin uunissa suolapedillä. Hyvää oli. Muikkua syön yleensä vain niistä purkeista. Ne ovat hyviä voileivän päällä. Niitä voi syödä myös tälläinen herkkävatsainenkin. Hyvää Pyhäinpäivää.

    VastaaPoista